· · Коментари: 0
САВЕТИ

Држите се СВЕТЛИХ ПИЋА: Може ли алкохол довести до нежељених килограма?

Можда је време да аперитиви лагано оду у заборав…

1610983651_Depositphotos_93411850_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Конзумација хране под утицајем алкохола може потпуно да поквари вашу дијету, а разлог није само чињеница да је алкохол често препун калорија и шећера. Наиме, алкохол утиче на хипоталамус, део мозга задужен за хормоне који контролишу све од ваше телесне температуре, па до осећаја глади, жеђи, умора…

Прочитајте још: Имате трему? Дрмните једну?! Ево како алкохол утиче на тремароше

Током конзумације алкохола ниво грелина (хормона који стимулише глад) се повећава, због чега имате осећај како морате да поједете дословно све што видите. На срећу, ипак постоје начини да попијете неколико пића без претеривања с уносом калорија.

Останите хидрирани

Након сваког гутљаја алкохола узмите гутљај воде – то ће спречити глад и успорити унос алкохола. Такође, хидратација ће спречити потенцијалне главобоље и мамурлук идућег јутра.

Прочитајте још: Људи за празнике поједу и ТРИ ПУТА ВИШЕ, а цифра за алкохол је фрапантна!

Избегавајте цевчице

Две цевчице могу се чинити као софистициран начин за испијање коктела или неког другог алкохолног пића, али коришћење цевчице може да доведе до тога да пребрзо попијете превише алкохола. Ако можете, свакако их избегавајте.

Поједноставите коктеле

Воћни сирупи, који су чест састојак коктела, углавном су крцати шећером што може довести до повећане касније жеље за слатким. Уместо тога, бирајте коктеле који садрже минералну воду, чај или нискокалорични воћни екстракт, и тако избегните уношење непотребних празних калорија.

Прочитајте још: МЛАДИ ПАЗИТЕ: Алкохол ГОЈИ више и од брзе хране

Држите се светлих пића

Светла алкохолна пића, бело вино и шампањац често у себи садрже мање доданих састојака. Такође, таква пића садрже и мање количине конгенера – природних, али и токсичних нуспроизвода ферментације.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.