· · Коментари: 0
СТОГОДИШЊАЦИ

Дуг живот? Ништа лакше! Трљајте УШИ, пијте топлу воду и једите кад ОГЛАДНИТЕ

Усвојте ове здраве животне навике и живећете дуго...

1610385024_VodaDepozit.png
Фото: Депозитфото

Старење је неминовност коју не можемо да избегнемо. Међутим, године не морају да донесу болести, могуће је остати здрав и у старости. Да бисмо то постигли важне су здраве животне навике. Њих би требало усвојити од ране младости, али није касно, уколико сте доброг општег здравља, да се позабавите својим животним стилом ни после 45. године.

Прочитајте још: Преласком на ЖЕНСКЕ ЦИГАРЕТЕ нећете престати са ПУШЕЊЕМ, само ће се десити ОВО

Здрава исхрана и више воћа и поврћа је оно што ће вам саветовати сваки лекар и дијететичар. То је истовремено и рецепт за очување доброг изгледа. Али, оно што често остаје запостављено јесу мали свакодневни ритуали за које често немамо довољно времена. Њих би требало да примењујемо дугорочно и доследно. Јер, управо су упорност и редовност оно што прија организму.

Трљајте тело пре облачења
За овај поступак можете да користите рукавицу за масажу од нежног материјала. Не морате да се масирате предуго, али је важно да се кожа стимулише, а циркулација крви и лимфе подстакне.

Не једите док не огладните

Иако лекари и дијететичари наглашавају важност јутарњег оброка, доручак би требало да буде у време које највише одговара вашем организму. Најбоље би било да се прво обави јутарња тоалета и тек онда доручкује, ако сте гладни.

Јутарња шетња треба да траје најмање 10 минута.

Ходајте барем 10 минута

Изађите у јутарњу шетњу од најмање 10 минута до пола сата. За то време можете да одете у набавку или прошетате кућног љубимца. Потрудите се да се што више размрдате, свесно се сагните и истежите, а корак убрзајте. Није наодмет да по повратку у кућу урадите и неку једноставну вежбу размрдавања.

Попијте млаки напитак

Многи воле да попију чашу млаке воде са соком од лимуна, а други то ујутру не воле и пију на силу. Послушајте свој организам и изаберите чај, млеко или кафу, али пазите да напитак буде млак и пијте га полако.

Прочитајте још: Време је за нове одлуке: ГОДИНУ ЗАПОЧНИТЕ ВЕЖБАМА са тренером Маријом (ВИДЕО)

Протрљајте лице, врат и уши

Буђењу се често не придаје потребан значај, јер се јури на звук аларма и улази се у трку са временом да се не би закаснило. То би требало променити. Чим се пробудите, благо протрљајте длан о длан, а затим благим покретима протрљајте и лице, врат и уши. Тако ћете да убрзате циркулацију и помоћи ћете буђењу комплетног организма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.