Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИК

Два једноставна савета како да ЕСЦАЈГ заблиста

Вратите сјај есцајгу.

1630092321_cutlery-476343_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Без обзира на то колико сте га добро опрали, на есцајгу се могу наталожити флеке од воде или прљавштина, па му је после одређеног времена потребно темељније чишћење.

Ипак, уз помоћ сирћета или соде бикарбоне, могуће је повратити сјај прибору за јело, и то ја једоставан начин.

Прочитајте још: СУДОПЕРА или КАНТА ЗА СМЕЋЕ: Где треба бацити УЉЕ након пржења?

Сирће

Комбинацијом сирћета и воде служиле су се и наше баке, и без проблема су успевале да врате блистави сјај есцајгу.

Довољно је да напуните посуду топлом водом и сирћетом, па у њу ставите прибор за јело. На литар воде сипајте два децилитра сирћета.

Оставите есцајг да одстоји потопљен пола сата, затим га истрљајте сунђером, и пребришите памучном крпом.

Сода бикарбона

Сода бикарбона је позната као прави савезник у чишћењу, и успешно ће вратити сјај есцајгу.

Загрејте један до два литра воде у већем лонцу, додајте 50 гр соде бикарбоне и потопите прибор за јело.

Можете да користите и хладну воду са содом бикарбоном, али онда есцајг у њој оставите неколико сати.

Потом узмите стару четкицу за зубе како бисте уклонили нечистоће до којих је тешко доћи, а ако се на вашем прибору за јело налазе и црне флеке, истрљајте их кришком лимуна са содом бикарбоном, и изгланцајте проблематична места сувом крпом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas