Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Два у један: СЛАДОЛЕД торта бела као снег (РЕЦЕПТ)

Празнике проводите у кући, па зашто не би експериментисали.

1608912024_Depositphotos_62457075_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Пробајте посластицу која је сасвим другачија од традиционалних колача које правите за сваки дочек нове године. Пробајте сладолед торту.

Прочитајте још: Направите смути од НАРА: Укусан и окрепљујућ (РЕЦЕПТ)

Састојци за кору:

  • 8 беланаца
  • 400 г шећера
  • кесица ванилин шећера
  • кашика сирћета

Прочитајте још: Шест намирница које не би требало држати у фрижидеру!

За фил:

Фрижидер
Торту ставите у фрижидер до служења. Пошто славите код куће нећете се плашити да ће се отопити током транспорта.
  • 8 жуманаца
  • 50 г шећера
  • 1/2 л млека
  • 2 кесице шлага
  • 125 г маргарина
  • 3 кашике брашна
  • кесица пудинга од ваниле
  • 300 г беле чоколаде

Припрема:

Добро умутите миксером беланца и шећер, додајте ванилин шећер и сирће, затим ставите у плех који сте обложили пек папиром, подмазали уљем и посули брашном, па пеците кору у рерни на 150 степени око 25 минута. Скувајте пудинг у 1/2 млека, у то додајте претходно умућено брашно, шећер и жуманца, па мешајте на шпорету док се све лепо не сједини.

Прочитајте још: Како да не уништимо ВИТАМИНЕ док спремамо поврће: Правимо грешке које смањују учинак

Охлађени фил сједините са умућеним маргарином, умућеним шлагом и растопљеном белом чоколадом (уколико желите оставите 50 г чоколаде да украсите торту споља). Охлађену кору исеците на три дела и сваки премажите филом, као и споља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas