· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Две муве једним ударцем: ДИЈЕТА против несанице (ЈЕЛОВНИК)

Уколико лоше спавате пре него што почнете да пијете лекове промените јеловник.

1618389832_breakfast-1804436_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Колико патите од несанице најбоље би било да потражите помоћ неуропсихијатра. Међутим, пре него што покушате да овај проблем решите уз помоћ стручњака требало би да пробате са начином исхране који може да помогне да лакше утонете у сан и спавате током целе ноћи.

Прочитајте још: Експрес дијета: Смршајте 5 килограма за 3 дана уз помоћ ТУНЕ

Иначе, од свих поремећаја спавања, којих има више од стотину, несаница је најчешћи. Она је један од најмасовнијих медицинских проблема савременог друштва, а што дуже траје више исцрпљује организам и оставља теже последице по здравље.

Пре спавања обавезно млеко и кекс.

Сигурно је најједноставнији начин да проблем са инсомнијом покушате да регулишете исхраном. Јеловник против несанице подразумева употребу одређених намирница и њихову комбинацију, које доказано доприносе бољем сну. Те намирнице требало би да буду богате угљеним хидратима, витаминима Б комплекса, калцијумом, магнезијумом, есенцијалним масним киселинама и амино-киселином триптофаном.

Између јела је забрањено грицкање, а кафа треба да се сведе на - јутарњу!

Прочитајте још: СОЧНА пролећна дијета: Први корак је - ПИЈАЦА

Један од најпознатијих оброка који помажу да заспите је топло млеко и кекс.

Чаша млека и кексић, не цела кутија Фото: Пиксабеј

Предлажемо вам петодневни јеловник против несанице.

Понедељак

Доручак: шоља кефира, сендвич са ћурећим прсима, сиром и зеленом салатом

Ручак: лосос на жару, барени кромпир и броколи

Вечера: исецкана банана и урме

Прочитаје још: Њујоршка дијета: Изгубите до 6 килограма и 12 центиметара у струку!

Уторак

Доручак: сардина са интегралним хлебом

Ручак: патлиџан пуњен млевеним јунећим месом у парадајз сосу са младим луком

Среда
Доручак: барено јаје, интегрални хлеб и кисело млекоРучак: грашак са пилетином и зелена салатаВечера: шака лешника или бадема, шоља топлог млека

Вечера: тиквице у рерни

Четвртак

Доручак: топли сендвич са шунком и качкављем, шоља јогурта

Ручак: пасуљ са ребрима и купус салата

Вечера: ораси са медом и шоља топлог млека

Прочитајте још: Месечева ДИЈЕТА за април: Једноставна и ефикасна! (САТНИЦА)

Петак

Доручак: омлет са спанаћем, шоља јогурта и интегрални хлеб

Ручак: парче јагњећег бута и салата по избору

Вечера: мешавина јечмених, ражаних, овсених пахуљица и семена голице са јогуртом


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.