· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

ЏЕЈСОН МОМОА: 10 занимљивих чињеница о познатом глумцу (ФОТО/ВИДЕО)

Да ли се дивите овом згодном мушкарцу? Да ли га препознајете? Да, ово је Кал Дрого, лик који има срце веће од свемира.

1596626481_Depositphotos_311015406_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Џејсон Момоа изгледа пођеднако добро у свакој улози. Узгред, он више није само глумац, већ и сценариста, редитељ и продуцент. А ако желите знати више, ево још 10 чињеница о Џејсону Момоа-у за његов рођендан.

Прочитајте још: УЛОГА ЖИВОТА: Знамо га као заводника, борца, па чак и паразита, а сада ТОМ ХАРДИ као НАЈПОЗНАТИЈИ ГАНГСТЕР СВЕТА

1. Има 41. годину

Џејсон Момоа је 1. августа прославио 41. рођендан са породицом, децом и супругом. Чак и филмски варвари и суперхероји уживају у колачима са свећицама и шареним поклонима.

2. Рођен је на Хавајима

Џејсон је рођен у Хонолулуу, у креативној породици маме фотографа и тате-уметника. Родитељи су се развели када је био још мали, а мајка је сина одвела у градић Норфолк, где је одрастао.

3. Био је модел

Пре него што је одиграо своју прву улогу у ТВ серији Малибу спасиоци, Момоа је провео скоро годину дана настављајући успешну манекенску каријеру, коју је дизајнер Такео Кобаиаши отворио 1998. године. Годину дана касније, освојио је титулу Хаwаии Модел 1999. године.

Прочитајте још: ГОВОР КИАНА РИВСА вредан пажње: Поручује оно што сви примећују, а нико не говори

4. А такође и морски биолог, спасилац и сурфер

Након завршетка средње школе, Џејсон је студирао морску биологију на колеџу и стекао звање биолога на универзитету у Колораду. Током студентских година радио је као спасилац на плажама и у продавницама опреме за сурфовање. Између осталог, увек је много путовао, у Паризу је учио да слика, док је на Тибету учио будизам.

5. Веома је висок

Тачније, 1 метар 93 центиметра. У интервјуу Џејсон се присетио своје аудиције за Гаме оф Тхронес: "Кад пред собом имате огромног човека који свим плућима виче на камеру, приказујући како је спреман да силује, пљачка и убија све, наравно, да ће бити мање глумаца на кастингу."

6. Зна како да шармира

Говорећи о аудицији за Гаме оф Тхронес, вредно је напоменути да је Момоа креативно приказао обред древног хака ратника, плес новозеландских Маора. Погледајте како је то било и схватићете зашто му је додељена улога.

Прочитајте још: Једна је од наших најлепших водитељки: Удала се и повукла са малих екрана, а знала је све тајне са естраде (ФОТО)

7. Ожиљак на левој обрви

Овај ожиљак уопште није улепшавање, већ последица туче у холивудском Бирд Цафе-у у новембру 2008. године.

8. Он је диван муж и отац

Први састанак Џејсона и Лизе Боне догодио се 2005. године. Венчали су се у октобру 2017. године. Џејсон и Лиза имају двоје деце - 11-годишњу девојчицу Лолу и 10-годишњег дечака Накоа-Волфа. Поред тога, Момоа је очух Зое Кравиц јер јој је 51-годишња Лиза Боне мајка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@праттпраттпратт БРО yоу кноw мy цхилдрен анд И аре мадлy ин лове wитх yоу анд И лове еверyтхинг yоу до. И’м соррy тхис wас рецеивед со бадлy тодаy И дидн’т меан фор тхат то хаппен. И’м јуст верy пассионате абоут тхис сингле усе пластиц епидемиц. тхе пластиц wатер боттлес хаве то стоп и хопе у маке а реусабле wатер боттле фор амазон со wе алл цан пурцхасе. Yоу’ре ан инспиратион то манy И’м оне оф тхем. И’лл сенд yоу а цасе оф МАНАНАЛУ. Алл мy Алоха, Да Момоа’с

Објава коју дели Јасон Момоа (@придеофгyпсиес) дана

9. Он воли своју домовину

Момоа је 2015. покренуо кампању како би спасио Мауна Кеа, свету хавајску планину, на којој су желели да направе нешто недостојно попут хотела или осматрачнице.

Прочитајте још: Северина се емотивном поруком опростила од Рајка Дујмића: Недостајеш ми... (ВИДЕО)

10. Он воли ружичасту

Момоа је током 16 година заменио 55 ружичастих кадилака, а његова чувена баршунаста пудераста трака са којом се глумац појавио на премијери финалне сезоне Гаме оф Тхронес привукла је више пажње од свих хаљина његових колегиница. Недавно је отоврио властити бренд и почео је производити маске за лице у ружичастој нијанси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

И ЛОВЕ YОУ АЛЛ МАХАЛО ФОР ТХЕ БИРТХДАY WИСХЕС 😍😍🤙🏾🤙🏾🤙🏾лил сометхинг и царе абоут. ЛИНК ИН ТХЕ БИО. @соилл хаве беен схиппинг маскс ароунд тхе wорлд тхе ласт феw монтхс анд ноw тхе фулл лине оф Америцан маде маскс аре ИН СТОЦК анд схиппинг qуицклy. Блацк Wолф, Диртy Пинк анд тхе неw а Цамо Маск тхат ис парт оф оур упцоминг Со иЛЛ x Он Тхе Роам Фалл лине. и хопе yоу диг ит ЛОТС ОФ ЦООЛ СТУФФ ЦОМИНГ СООН алоха ј

Објава коју дели Јасон Момоа (@придеофгyпсиес) дана

Глумац објашњава своју љубав према нежној боји на следећи начин: „Ружичаста снижава тестостерон, умирује. Имам много различитих ствари у овој боји. Ја не знам зашто. Једноставно волим ружичасту."

И ми волимо како ова боја изгледа на суровом „Аквамену“.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.