Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Ножеви Гиант Моусе

ЏИНОВСКИ МИШ у џепу (ФОТО)

Дански ножари Ансо и Вокс захтевају (и успевају у томе) висок ниво квалитета у изради њихових ножева уз конкурентну цену, опстајући на презасићеном тржишту

1616586668_Giant.jpg
Гиант - фото: "Гиант Моусе"
Oglas

Јенс Ансо и Јеспер Вокс Вокснаес светски су познати дизајнери сечива, одрасли у руралном делу Данске, уз обалу Северног мора, проводећи слободно време у пецању у фјордовима, једрењу и ловећи у шумама европског севера, тако да су почели да дизајнирју практична сечива за себе и своје прјатеље. 

Прочитајте још: За трендисетере и спортисте (ФОТО)

Специјална верзија ножа ГМФ-1, фото: "Гиант Моусе"

Када су 2016. године основали компанију "Гиант Моусе", наставили су да дизајнирају практичне и издржљиве ножеве. Они физички не производе ножеве, али бирају материјале, надзиру процес производње и једино они раде тестирања и одлучују о евентуалним изменама дизајна. 

Сваки модел ножа који излази из њихових погона израђује се у само 400 примерака, након чега се производња тог модела обуставља.  Да би се добило на ексклузивности 300 примерака су базни модели, а преосталих 100 раде се као специјалне верзије. Тако колекционари и и љубитељи могу да дођу до посебних комада - ако их купе на време. Такав став утиче на потражњу, па "Гиант Моусе" јако добро послује. Цене су на прихватљивом нивоу, а две недеље пре Божића нуде празнични попуст од 20 процената. 

Најпопуларнији модел фиксних ножева Гиант Моусе, фото: "Гиант Моусе"

У понуди фиксних ножева најпопуларнији модел је свакако ГМФ-1. Компактан, интегрални нож са обореним врхом и сечивом дугим скромних 66 мм, способан да обави јако захтевне послове иако је тежак само 54 грама. Футрола је идеална за џеп и дискретно ношење, па је ГМФ-1 добродошла алтернатива за класичан фолдер. Нож се израђује у погонима "Лионстеел" по највишим индустријским стандардима, а ту је и накнадна контрола коју врше Воx и Ансо. Цена је, у зависности од финиша, од 100 до 110 евра. 

АЦЕ Библио је преклопна верзија фиксног ножа ГМФ-1, фото: "Гиант Моусе"

АЦЕ Библио замишљен је као универзални фолдер, а у суштини је преклопна верзија фиксног ножа ГМФ-1. Сечиво је израђено од новог, 3 мм дебелог "супер челика" М-390 и дуго је 74 мм. Има велику ширину, равно брушење и одлично се понаша у обради свих врста материјала. Дршка дуга 100 мм има удобно заобљене ивице и израђена је од титанијумске легуре. Финиширање може бити у различитим бојама, мат пескарено или ПВД премаз. Цена се креће око 230 евра, изузев за верзију са дршком од микарте која кошта 150 евра. Веома успешан спој технологије и дизајна. 

Прочитајте још: “Свемирска” технологија за боравак у природи (ФОТО)

Успешан спој технологије и дизајна, фото: "Гиант Моусе"

Уколико сте у прилици да набавите неки од Гиант Моусе модела - не оклевајте. То су изврсно израђене и интелигентно осмишљене алатке за вишегодишње свакодневно коришћење у најзахтевнијим условима. Ништа гламурозно или упадљиво, али функционално и поуздано. Баш како би и требало да буде. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas