· · Коментари: 1
ТУРСКА

ЕКСКЛУЗИВНО: Српски туристи масовно купују ШОКАНТАН СУВЕНИР, кошта 8 ДИНАРА, а у вези је са КОРОНОМ (ФОТО)

Наши читаоци послали су нам прве фотографије како се у турским хотелима служи храна.

1593238009_doruak.jpg

Чувени турски "шведски сто", који је многима био разлог да путују у ову земљу, остао је исти, али се променила једна битна ствар.

Прочитајте још: "ТО ЈЕ ЛАЖНА ВЕСТ!" Из Турске послато ПИСМО српским агенцијама које је ОТКЛОНИЛО СВЕ СУМЊЕ (ДОКУМЕНТ)

Све је на свом месту

Богат избор хране, раскош од разних јела и сада се може видети у турским хотелима, али туристи могу, заиста, само да их гледају. Наиме, доручак се сада служи на специјално постављеним столовима и на њему се може да наћи све што и пре уз једину разлику да туристи не могу сами да се служе.

Турсти сада гледају, али не могу да додирују храну.

- Приђемо храни, погледамо шта има, а онда, уместо да узмемо тањир и сипамо шта хоћемо, конобару који стоји иза шанка кажемо шта желимо - каже Лазар, наш читалац.

Вечера иза стакла
Храна је испод светла да би се боље видела.

Храна је испод светла, да би се боље видела, а стоји иза провидног паравана који је попут шибера. Конобари носе рукавице и стрпљиво сипају шта гост тражи. Исто важи и за кафу, чај и сокове - туристи добију све што траже. Лазар са девојком летује у Бодруму и каже да је све добро организовано, као и да гужве око хране нема.

Прочитајте још: ПРЕОКРЕТ: Након састанка у ЈУТИ пала ОДЛУКА за чартер летове

Чувене салате
Вечера је иза стакла,  а тањири стоје код конобара и гости их не узимају сами.

Водич Никола Станковић послао нам је фотографије како изгледа вечера у хотелу са четири звездице у Кушадасију.

Храна се налази на гранитном пулту, као и претходних година, али се сада испред налази стакло. Туристи виде храну и прстом показују шта желе. Избор хране није мањи за разлику од ранијих година, а када се потроши посуде одмах допуњују.

Маске од осам динара
Маске за лице су невероватних 8 динара!

Вечера и ручак се служе напољу, крај базена, а со, бибер, чачкалице, уље и сирће не стоје на столу, већ се траже од конобара да их донесе.

Прочитајте још: Ово ПРАВИЛО за СРБЕ НЕ ВАЖИ? Прве СЛИКЕ наших туриста у Турској (ФОТО/ВИДЕО)

Најзанимљивија информација, ипак, стиже из турских апотека у којима наши туристи могу да купе маске по цени од једне турске лире. Преведено у динаре то значи да маска кошта осам динара. Паковање има 50 комада.

Ово нам је јавио Никола Станковић који својим туристима саветује да искористе ову прилику и као сувенир из Турске, уместо магнета, понесу кући маске.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.