· · Коментари: 0
Снагатор

"Експлорер" открива Европу са 457 "коња" (Видео)

Амерички "Форд" креће у освајање Старог континента са моћним СУВ возилом дужим од пет метара

ford-eksplorer-naslovna.jpg
Фото:"Форд"

Још од времена Колумба Европа је била та која је откривала Америку. Сада амерички аутомобилски гигант креће у истраживање и освајање европског тржишта са моћним теренцем "експлорером".

Долазак овог СУВ возила у Европу "Форд"је најавио још с пролећа 2019. да би сада и испунио обећано па се већ ових дана, прво у Немачкој, а нешто касније и у осталим европским земљама, може купити ово возило.

Почетна цена је 76.000 евра!

Фото:"Форд"

Шта се добија за овај новац?

"Експлорер" је стварно горостас. Дужина од чак 5,063 метра, ширина 2.285 метара и висина 1,783 метра обезбеђује обиље простора за седам путника!
Клиренс, или најнижа тачка возила је удаљена од тла 20,4 цм. Пртљажни простор,  са свих седам седишта износи 303 литра. Када се оборе последња два наслона пртљажни простор расте на 1.137 литара, а када се оборе и наслони средњег реда седишта добија се  огромних  2.275 литара!

Прочитајте још: Стигао нови теренац: "Пежо 2008" задржао само старо име (ФОТО)

Овај теренац је,  како и прилични модерном добу, "плаг-ин" хибрид,  што значи да поред бензинског мотора има и електро мотор, а да се батерија коју користи,  поред пуњења у току вожње, код убрзања или успоравања,  кочења, допуњује и преко кабла - екстерно.


Бензински мотор има шест цилиндара, радна запремина је 3,0 литара ("екобуст"),  а у садејству са електромотором располаже са завидном ергелом од 457 "коња" са чак 825 нм обртног момента!
Зато је и могуће, да уз помоћ аутоматског мењача са десет брзина,  ова грдосија тешка 2.466 килограма, из места до 100 километара на час стигне за само 6,0 секунди! Максимална брзина је 230 километара на час. Погон на сва четири точка.

Прочитајте још: Сваких 35 секунди "Фолксваген" направи по једног "тигуана"!

 "Форд" наводи да и поред свих тих перформанси резервоар од 68,4 литра нећете морати често да пуните јер је просечна потрошња свега 3,1 литар на 100 километара. Емисија штетних гасова је 71 грам ЦО2 по пређеном километру.

Фото:"Форд"

Возило је луксузно опремљено, има све могуће системе за подршку возачу, врхунски аудио систем, огроман "тач-скрин" екран и мноштво других "геџета" које дају за право "Форду" који очекује добар одзив савремених купаца.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.