Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Елиминише ПЕРУТ и поспешује РАСТ: Ово УЉЕ не смемо пити, али на КОСУ делује одлично

Попут многих есенцијалних уља, и уље чајевца се користи у лековите сврхе.

1603360223_Depositphotos_134791314_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Већ стотинама година уназад део је источњачке културе, познато и као уље мелалеуке. Првобитно су га користили Абориџини у Аустралији, који су га добијали од листова аустралијског чајевца. Међутим, савременом човечанству је познато као један од врло честих састојака препарата за негу косе.

Какво је дејство уља чајевца?

Његово основно својство је ефикасна борба против бактерија и гљивица. Снажан и природан састојак одличан је за осетљиву кожу и власиште. Оштећено власиште може да буде јако осетљиво и да допринесе појави перути, сврабу и ранама. У тим случајевима неретко долази до појаве гљивичних инфекција. Уље чајевца се врло учинковити бори са овим проблемима.

Прочитајте још: Свакодневно правимо ГРЕШКЕ које нам СТВАРАЈУ БУБУЉИЦЕ

Најбољи начин за коришћење уља чајевца?

Уље чајевца је најефикасније када се користи у комбинацији са благим шампонима за косу. Овакав корак треба да постане ваша рутина, када је нега косе у питању, односно “фаза чишћења”. Иако је први фокус на власишту, уље чајевца је може користити и дуж власи као балзам за регенерацију косе. Када се редовно употребљава, оно елиминише перут, поспешује раст косе и спречава накупљање сувишне масноће на власима. 

Прочитајте још: Чизме + хаљина = САВРШЕНА ЈЕСЕЊА КОМБИНАЦИЈА (ФОТО)

Да ли постоје нуспојаве приликом употребе уља чајевца?

У суштини ако се локално користи, уље чајевца је потпуно безбедно. Истичемо да се ни у ком случају не сме користити орално, јер има токсично дејство, те га је потребно држати ван домашаја деце. Такође уколико на кожи постоји црвенило, пецкање, убоди и сл, треба избегавати коришћење до сузбијања симптома. Такође, врло је важно користити свеже уље чајевца, посебно на власишту косе, јер ако уље оксидира постоји могућност итирације. Знаћете да је окридирало по јаком мирису.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas