Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Спектакуларно

Елон Маск најавио "бомбу":Врло брзо без возача!

Власник компаније "Тесла моторс" изјавио је да су врло близу "Нивоа 5 аутономне вожње"

1594295311_press00-model-x-rear-three-quarter-with-doors-open.jpg
Фото:"Тесла"
Oglas

Када он нешто каже берзе реагују истог трена! Јер као што се ни царска не пориче тако и реч Илона Маска, власника компаније "Тесла моторс" има специфичну тежину!

А ово што је изјавио данас затрешће веома брзо ауто-индустрију, јер ко ће куповати "обичне" аутомобиле!
Шта је то рекао визионар из Калифорније који је за име компаније изабрао име нашег најславнијег ума, Николе Тесле?

Фото:"Тесла"

- Веома смо близу да достигнемо "Ниво 5 аутономне вожње" - рекао је Маск потврђујући да ће ускоро аутомобили ове компаније, који сада имају "Левел 4"  бити способни, да без икакве интервенције возача стигну на жељену дестинацију, паркирају се и слично.

Прочитајте још:Невиђена БРУКА "Волвоа": Повлаче 2,18 милиона возила због појасева!

И док већина произвођача аутомобила у својим рекламним материјалима истиче "способност возила да опомене возача па и да задржи возило у жељеној возној траци", као једно од врхунских достигнућа, Маск каже да су они спремни за потпуну аутономност!

- Веома сам уверен да је "Левел 5" комплетне аутономне вожње веома брзо остварив у нашим погонима и да ћемо га применити много брже него што се ико и надао - рекао је Маск у видео поруци за отварање Светске конференције о вештачкој интелигенцији" у Шангају.

Прочитајте још:Да ли знате који ауто Џереми Кларксон сматра НАЈЛЕПШИМ свих времена?(ФОТО/ВИДЕО)

- Ако све буде ишло по плану нема разлога да до краја ове године наши аутомобили буду опремљени овим системом.

Маск је најавио и да компанија ради на новом систему хлашења који ће омогућити уградњу знатно напреднијих компјутера у возила.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas