Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАГИЈА МИРИСА

Етерична уља која ВРАЋАЈУ ОСМЕХ НА ЛИЦЕ! Ево како да их користите и унесете мир у своју свакодневницу

Да ли сте знали да су мириси у директној вези са центром за контролу емоција у мозгу?

1620423600_Depositphotos_456728624_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Напоран дан, свакодневне обавезе и велики стрес на послу, само су неки од фактора који директно утичу на наше лоше расположење и недостатак енергије за нормалне активности у приватном животу. Ма колико да смо лоше раположени, природа човековог организма омогућава да чулом мириса и упијањем етеричних уља шаљемо сигнал мозгу до центра за контолу емоција. 

Мириси појединих етеричних уља могу пробудити позитивне емоције, деловати умирујуће па чак и деловати као афродизијак...

Прочитајте још: ШИК купаћи костими ће се овог лета носити на посебан начин (ФОТО)

Захваљујући томе, мириси могу утицати на наше расположење и емоције. Мириси појединих етеричних уља могу пробудити позитивне емоције, деловати умирујуће па чак и деловати као афродизијак. Доносимо вам списак са пет етеричних уља који враћају оцмех на лице.

Етерично уље лимуна

 Лаванда помаже у отклањању нервозе и делује као антидепресив, а уједно помаже и код главобоље и мигрене...

Мирис овог уља побољшава концентрацију, делује освјежавајуће и опуштајуће. Мирис етеричног уља лимуна помаже у балансирању емоција, делује антидепресивно, смањује осећај љутње и враћа тренутни осећај енергије. Ово уље идеалан је избор и током хладнијих дана јер делује антивирусно и антибактеријски, а ако се користи у дифузеру, делује као природни дезинфицијенс простора.

Прочитајте још: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈА - Како се обући за ПОСАО у пролеће/лето (ФОТО)

Етерично уље лаванде

Мирис овог уља има умирујући учинак и помаже у смањењу стреса. Лаванда помаже у отклањању нервозе и делује као антидепресив, а уједно помаже и код главобоље и мигрене.

Етерично уље јасмина

Ово уље делује релаксирајуће, помаже у решавању нервозе и делује антидепресивно. Етерично уље јасмина враћа осећај самопоуздања, поверења у себе и помаже у ревитализирању енергије. Ово уље идеалан је избор када желите да се осећате добро у својој кожи, потребно вам је самопоуздање и осећај полетности и виталности.

Етерично уље цимета побољшава концентрацију и памћење...

Етерично уље рузмарина

Прочитајте још: Маркетинг стручњак упозорава: Не наседајте на ЦРВЕНА слова приликом куповине, јер је то ТРИК!

Ово уље побољшава концентрацију и памћење, али помаже и у отклањању умора. Мирис овог уља помаже код главобоље и даје осећај енергије и виталности. Ово уље такође помаже у уклањању мишићних болова насталих услед замора па је стога идеално за опуштање и “враћање енергије” након уморног радног дана.

Етерично уље цимета

Ово уље има стимулишуће деловање и помаже у отклањању осећаја замора и исцрпљености. Етерично уље цимета побољшава концентрацију и памћење и идеално је за обављање менталних активности, попут учења или умног рада на послу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas