Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУПАЊЕ БЕБА

Ево када би очеви требало да престану да купају своје ћерке

Деца са годинама почињу да буду свесна разлике између брата и сека и због тога им је потребна приватност.

1615482492_Depositphotos_339572484_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Стручњаци са Харвард школе медицине тврде да би очеви требало да престану да се заједно купају са својим ћеркама када напуне четири године.

Они верују да је пуно нашег понашања у вези са сексом условљено културним традицијама и учењима, тачније, много више него на научним чињеницама.

Прочитајте још: Родитељство је изазов, а ових 6 грешака праве новопечене маме и тате

У појединим породицама деца се подижу тако да имају потпуно опуштен однос према голом телу, док се у другим породицама сви редовно покривају и клоне нагости.

Што се стручњака тиче, они очевима препоручују да престану да се купају са својим ћеркама ако примете да им је то нелагодно.

Већина деце када напуне две године почињу да полако схватају свој пол - девојчице знају да су девојчице, а дечаци да су дечаци и свесни су разлика.

Прочитајте још: Очеви, не одлажите потомство, јер је ризик превелики

Чак и са овим сазнањима, не постоји специфичан разлог због ког би дете требало да буде заштићено од тога да може да види и разуме разлике у половима, и то је заправо важан део његовог развоја.

Деца тек између четврте и шесте године развијају полну стабилност - девојчица зна да ће одрасти у жену, а не у мушкарца.

У овим годинама многа деца почињу да развијају скромност када се нађу гола испред супротног пола.

Прочитајте још: НАЈМАГИЧНИЈИ тренутак људског живота: Снимили плућа новорођенчета при првом удисају (ВИДЕО)

До седме године живота овај концепт приватности је добро развијен.

Зато, одлука да очеви треба да престану да купају своје ћерке у највећој мери зависи од нивоа комфора коју ви и ваше дете имате када су у питању ране године, закључују стручњаци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas