Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕБА

Ево како ћеш ЗНАТИ да је беба на путу, ПРЕ него што урадиш ТЕСТ! Ово су рани СИМПТОМИ трудноће

Да би тест за трудноћу био поуздан, потребно би да прође бар две до три недеље.

1615971649_3116e2c6ef6184c3ba1161a042eff7de31b7089d.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Међутим трудноћа се може препознати и по симптомима који се могу јавити доста раније.

Једе ти се одређена храна, а неке намирнице које си волела ти се гаде.

Промене у хормонима могу узроковати жудњу за храном, или пак аверзију према неким намирницама. Ове промене се могу задржати и касније у трудноћи.

Уколико приметите да су груди после,  промениле боју или су врло осетљиве на додир, ово може бити знак трудноће. 

Ако осетите пецкање док пишките, важно је да се обратите лекару, због опасности од инфекције уринарног тракта.

 

Мучнина/ повраћање

Јутарња мучнина може се појавити врло рано у трудноћи, чак и пре него што приметите да сте у другом стању. Иако носи овај назив она се може јављати у било које доба дана или може трајати нон стоп. Помоћ у борби против оваквог стања могу вам бити мали али чести оброци.

Појачано чуло мириса и укуса

Многе жене постану осетљивије на свакодневне мирисе, а чуло укуса се може тако драстично променити па постоји могућност да вам се више неће јести ваша омиљена храна. Такође, у устима можете осећати укус метала.

Учестало мокрење

Због повећавања материце притисак на бешику ће бити јачи па ћете вероватно чешће него што је то уобичајно ићи у WЦ. Уколико вам је урин тамније боје ии ма јачи мирис него иначе побрините се да пијете више воде.

Напетост у грудима

Често жене у раном стадијуму трудноће осете да су им се груди повећале и постале изузетно напете. Брадавице исто тако могу нарасти и постати јако осетљиве, а боја им може потамнити. Исто тако вене вам могу постати израженије -  све у припреми за дојење.

Умор

Могуће је да ће вас до првог тромесечја пратити осећај исцрпљености, то се дешава због раста хормона ХЦГ и прогестероне, а и због повишене телесне температуре.

Изостанак менструације, грчеви, болови у леђима и главобоље

Првих неколико недеља можда ћете имати грчеве и осећај као да сваког момента требате да добијете менструацију, грчеве често прати и бол у леђима. Труднице могу имати и чешће главобоље које су резултат великих хормонских поремећаја.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas