Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Преживљавање

Ево како да у ранцу понесете 2000 ЛИТАРА воде (ВИДЕО)

Боца са филтером за све којима је потребна исправна воде за пиће

1611059366_liberti.jpg
либерти - фото: “ЛифеСавер”
Oglas

Вода је колевка живота, а уједно и услов опстанка живог света на Земљи. По мишљењу експерата човеку су за нормално функционисање потребне две литре воде дневно. 

Прочитајте још: Скакавац уместо ћевапа (ФОТО)

Приликом боравка у природи није лако носити велики терет, а потреба за пијаћом водом, услед појачаног физичког напоре, често је већа од уобичајена два литра. Британска боца ЛифеСавер Либерти решава проблеме многих препера, планинара, трекера, излетника, ловаца и војника. 

Стандардно паковање, фото: “ЛифеСавер”

После две велике природне катастрофе које су се догодиле у кратком временском року – цунамија у Индијском океану 2004. године и урагана Катрина који је погодио Њу Орлеанс 2005, британски проналазач Мајкл Причард решио је да конструише преносни уређаја за филтрирање воде.    

Коначно 2007. године завршио је прву ЛифеСавер боцу. Ово је био први преносиви водени филтер на свету који је могао да уклони и најмање познате загађиваче, укључујући и вирусе. Овај сјајни производ британска војска је након изузетно строге провере изабрала као службено преносно решење за филтрирање воде за особље које борави на терену, далеко од редовних основних залиха.  

ЛифеСавер Либерти је мала боца (запремине 400 мл) чији филтер може ефикасно да пречисти 2000 литара воде, тако што уклони 99,99 процената вируса, бактерија и других патогених организама, али и хемијског загађења. Ради лакшег приступа извору воде испоручује се са петометарским цревом, а у саму боцу је уграђена линијска пумпа.  

Једноставно руковање, фото: “ЛифеСавер”

Преко универзалног вентила са навојем, може да се уврне у велики број контејнера и пластичних боца за случај ако желите да сачувате већу количину воде, или једноставно снабдете водом сапутнике.  

Прочитајте још: Расте популарност ВРЕЋЕ ЗА БИВАК

У боцу је уграђена линијска пумпа, фото: “ЛифеСавер”

Лако се користи а бројни корисници су је прогласили за најефикаснији и најисплативији начин за производњу безбедне воде за пиц́е. У Британији се продаје по цени од 125 фунти, што није мало, али колика је заправо цена живота? Резервни филтер кошта додатних 50 фунти, али гарантованих 2000 литара пречишћене воде, ипак ће вам прилично потрајати. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas