Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
КУПОВИНА СТАНА

Како нас варају станодавци? "Стан у изворном стању", "лукс" и "светао" сигурно НИЈЕ ОНО ШТО СТЕ МИСЛИЛИ

Да би постигли бољу цену продавци стана и њихови агенти користе "корисне нејасноће" како би привукли купце, а онда...

rocking-chair-349689_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Продавци некретнина и инвеститори олако користе епитете за своје објекте. Ставе пластични туш, уграде клима-уређај и ПВЦ прозоре и третирају га као "премијум стан".

Прочитајте још: Да ли је ПЛАВА добра за ДОМ? Да, али само под ОВИМ условом

Шта је 60+10 квадрата?
Уколико пише "мали апартман" то значи да има мање од 30 квадрата. Ако пише "60+10" то значи да је тих 10 квадрата заједнички простор.

Продаја лукс опремљених станова... Омиљена фраза инвеститора у малим огласима за продају некретнина често већ на улазним вратима у стан или кућу пада у воду!

Лукс стан нису ПВЦ столарија и туш кабина

Лукс опрема нису уграђена пластична туш-кабина, клима-уређај и ПВЦ прозори, већ луксузна и квалитетна столарија, блиндирана врата, спуштени плафони, скупи радови на унутрашњим зидовима, мермерни и најмодернији детаљи у купатилу, модерни и декорисани улаз и ходници, "дебели" зидови зграде...

Салонци су зрели за реновирање Фото: Депозит

Огласе треба читати без "ружичастих наочара, јер ако у огласу пише да је спрат  "14 од 15" то значи да се налази испод тавана.

Двоипособан

Треба бити пажљив и не очекивати много, јер та "и по" соба је обично толико мала да може да стане само кревет.

Изворно стање  - нису га никада ни окречили.

Стан у изворном стању

Тржиште некретнина богато је и становима који су, како наводе продавци, "у изворном стању". То значи да у  стан никада није ништа више улагано од тренутка када су га људи купили, или раније добили од предузећа и државе. Овакав стан обично има тапете и мора комплетно да се реновира.

Адаптиран значи да су поставили ламинат.

Адаптиран

Власници су уложили нешто мало новца и у ходник поставили ламинат, офарбали дрвенарију, уградили климу и, веома често, преко старих налепили нове плочице.

Шта је најважније?
Најбитније је проверити да ли је дебљина унутрашњих и спољашњих зидова довољна, да ли је изолација квалитетна, да ли су канализационе и електричне цеви постављене по прописима. Узалуд је сва луксузна опремљеност уколико је изграђена са лошом изолацијом, једним слојем блокова и слично.

Салонац

Купци замишљају висок плафон, двокрилна врата, високе прозоре и у праву су. У пракси то значи да је дрвенарија од пре Другог светког рата и последњи пут је окречен док је Тито био жив. У оваквим становима су најзанимљивима купатила - санитарије су старије од власника.

Светао стан је лети неподношљив за живот.

Светао стан

То значи да је окренут ка југу или западу и током лета је у њему неподношљив живот.

Одлична саобраћајна повезаност

Дефинитивно је локација добра, али је бука по цео дан.

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ ГАЈБИЦЕ: Пет начина да се добије НОВ намештај, а ништа не кошта

Функционалан

Власници су извукли максимум из стана. Рецимо, застаклили су терасу, шпајз претворили у кухињу, ходник испред стана и слично.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas