Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕМА ЕФЕКТА

НЕ РАДИТЕ ТО: Изгладњивање је ОПАСНО, али и БЕСКОРИСНО

Дијете које се темеље на ускраћивању хране често успевају само краткорочно, јер се изгубљени килограми убрзо поново врате.

1610798186_Depositphotos_239975964_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Нутрициониста Витни Стјуарт каже да већина дијета има строга правила и базира се на идеји мањег уноса хране, бројања калорија, конзумирања хране у одређено време, а оваква правила су, сматра она, просто неодржива на дужи период.

Прочитајте  још: Борите се против глади која је узрокована стресом? Има решења

Идеја лишавања хране, која је саставни део многих дијета, даје осећај контроле над ситуацијом и особе које су на таквој дијети често размишљају на начин: "Супер, досад нисам појео/ла ниједан колачић“, али самоконтролу је временом све теже одржати и ускоро ће почети да размишљају на начин: "Нисам појео колачић већ две седмице! Заслужујем један!“ После се осећају лоше јер нису успели да се контролишу.

- Ви и ваш квалитет нисте одређени оним што једете. Овакво размишљање је погрешно - навела је Стјуарт.

Фото: Депозит

Прочитајте још: СМРШАЈТЕ НА ЗДРАВ НАЧИН: Уместо ригорозних дијета, примените савете стручњака

Постоје ствари које треба да избегавамо, на пример стално конзумирање нездраве брзе хране, хране са високом концентрацијом шећера као и велике количине алкохола.

Умереност у свему је најбитнија!

- Ипак, не бисмо смели да промовишемо дијете базиране на ускраћивању хране као једини начин губитка килограма, јер постоје и други - објаснила је она.

Прочитајте још: Најлакша ДИЈЕТА на планети: Пратите ритам ЗЕМЉЕ (2 ДЕО)

Она предлаже мале, али ефикасне и дугорочно одрживе промене и наводи да је умереност у свему најбитнија. Проблем код већине особа јесте тај што немају стрпљења за промене за које треба више времена, а које, гледајући дугорочно, доносе боље резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas