Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кожа

Ево зашто је ПОЈАВА ЦЕЛУЛИТА НОРМАЛНА: Није везан за килажу, а ове ДВЕ СТВАРИ су КЉУЧНЕ

Прво што би требало да знате: целулит је потпуно нормална појава, а жене свих величина и облика га имају. Али, шта је целулит?

1597742927_woman-918532_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Целулит није медицински, већ козметички проблем и погађа 80-90% жена.

Прочитајте још: ОВДЕ можете да бирате шта желите, а само КИЛОМЕТАР ДАЉЕ вас чека право изненађење (ФОТО)

Фото: Пиxабаy

Наранџина кора или целулит је стање коже и епидермиса који се манифестује у виду неравнина на кожи, најчешће у области задње ложе (ноге и задњица), а може се јавити и на другим деловима тела.

Познато је да симптоми целулита имају директне везе са тиме како се масно ткиво везује за дубље слојеве коже. Онда када се масно ткиво гомила на једном месту, оно прави избочине на кожи што се показује као неправилност у виду изражених рупица.

Није скроз јасно како се развија целулит.

Како се целулит развија није потпуно јасно, иако се верује да је за његову појаву криво неколико фактора – пол, генетика и стил живота.

Прочитајте још: Два савета за САВРШЕНО НАНОШЕЊЕ РУЖА: Ове грешке прави већина жена

Шта је целулит?

Васкуларне промене и могућа запаљенска стања могу бити одговорни за настанак целулита. Вец́ина жена након пубертета добије ове “неравнине” на кожи независно до килаже или тонираних мишића.

Фото: Депосит

Оно што би такође требало да запамтите јесте да целулит неће обавезно нестати губитком килограма већ променом стила живота.

Како је решити целулита

Уколико се храните здраво, а посебно ако уносите одређене намирнице, можете смањити симптоме целулита или их спречити тако да се никад и не појаве.

Прочитајте још: РЕГЕНЕРАТОР ИЛИ МАСКА ЗА КОСУ: Ево како да знате шта је вама потребно

Здрава исхрана и редовна хидратација!

За почетак, редовна хидратација је од кључног значаја

Исто тако, било би добро да се решите лоших навика које могу имати утицај на настанак целулита. Једна од њих јесте пушење. Никотин доказано смањује циркулацију и омета производњу колагена што за последицу има смањену еластичност коже и ткива.

На целулит можете утицати и физичком активношћу. Вежбање не само да је добра превентива против целулита, она је и ефикасан начин да симптоми целулита нестану или се бар смање.

Прочитајте још: Овако су МАСКАРУ наносиле НАШЕ БАКЕ И ДИВЕ ЗЛАТНОГ ХОЛИВУДА: Шта жене данас раде погрешно?

Масаже су веома значајне за уклањање целулита. Не само да директно мењају структуру поткожног ткива које изазива симптоме целулита, већ поспешују циркулацију, хране кожу и затежу је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas