Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ево зашто никако не би требало да пијете сок од поморанџе и кафу када сте прехлађени

Када смо болесни чини нам се да нема ништа боље од топлог чаја и домаће супице да нам помогне да се осећамо боље.

1616790920_Depositphotos_36736587_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Треба имати на уму да постоје и неке намирнице које нису добри савезници у броби против грипа јер могу само да додатно појачају симптоме.

Како не бисте себи отежали, будите опрезни са намирницама које долазе чак и из здравих категорија.

Рафови у продавницама пуни су "природнх цеђених сокова" који су заправо пуни шећера, концентрата и конзерванса. Најбоље је да конзумирате сокове које сами направите од свежег воћа, али и ту будите опрезни.

Прочитајте још: ЦРНО ВИНО и још пет савршених намирница које уклањају ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ

Воће које долази из породице цитруса може да вам додатно нашкоди. Посебно је опасна поморанџа и ако се одлучите за сок од овог воћа, обавезно је помешајте са неким топлим напитком и медом. 

Киселе намирнице и цитруси могу додатно да иритирају већ прехладом оштећену слузницу и доведу до појачања симптома болести.

Како бисте брже оздравили повећајте унос течности, али не и кафе. Да брзо избаците токсине из организма треба вам доста течности. Помозите свом организму, али не тако што ћете да пијете кафу у великим количинама.

Прочитајте још: Колико дуго смеју да се узимају таблете против болова? Ово је одговор!

Она делује као одличан диуретик због кофеина који садржи у великој количини. Због тога може да изазове дехидратацију већ ослабљеног организма и да само продужи болест.

Стање вам неће поправити ни пржена храна која је лоша и када смо здрави, алкохол који дехидрира организам слично кафи, али ни млечни производи који појачавају излучивање природне слузи у организму и могу да појачају кашаљ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas