Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

ФАНТАСТИЧАН ЕФЕКАТ: Чудотворне МАСКЕ СА БАНАНОМ које можете да направите код куће

Уколико вам се у корпи са воћем налази зрела банана, која полако почиње да трули, имате 2 могућности.

1603805646_Depositphotos_345689700_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Једна је да је употребите за припрему банана бреад-а, а друга да направите маску за лице. Одавно је познато да поред тога што има пријатан укус и високу хранљиву вредност, ова воћка годи кожи и коси.

Богата је калијумом и минералним солима, те хидрира, лечи и умирује, па се може искористити самостално или у комбинацији са другим састојцима које имате у кући. Данас смо одлучили да вам представимо неке од начина на које можете себи приредити третман у топлини свог дома са бананом у главној улози.

1. Хидратантна маска

Састојци:

  • 1 банана
  • 1 кашичица меда
  • 1 кашичица јогурта

Поступак:

Помешајте све састојке, док не добијете кремасту смесу, па је равномерно нанесите на лице и врат. Оставите да одстоји 20 минута, па исперите топлом водом.

Прочитајте још: Уместо колача - НАПАРАВИТЕ МАСКУ ЗА ЛИЦЕ, ево рецепта!

Фото: Депозит

2. Маска за дубинско чишћење лица

Састојци:

  • ½ банане
  • 1 кашичица незаслађеног какао праха
  • 1 кашичица глине у праху

Поступак:

Прочитајте претходни поступак, јер је осим састојака све исто.

Прочитајте још: Знате ли како се ПРАВИЛНО наноси КРЕМА на лице? Није онако како сте мислили

3. Маска против бора

Састојци:

  • 1 банана
  • 2 кашичице меда

Поступак:

У чинији изгњечите банану и додајте мед, па је одложите са стране док смеса не добије кафену боју. Затим је размажите по лицу, и оставите да делује оквирно пола сата, па исперите топлом водом.

Foto: Depozit

Прочитајте још: Знате ли шта се дешава вашој кожи ако не скидате ШМИНКУ СВАКО ВЕЧЕ? Последице су ТРАЈНЕ

4. Матирајућа маска за лице

Састојци:

  • ½ банана
  • 2 кашичице овсених пахуљица или брашна

Поступак:

Поново је потребно да изгњечите банану, затим додате овсене пахуљице, добро промешате и равномерно нанесете на лице. Оставите да делује 20 минута, а онда исперите топлом водом.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Права ЈЕСЕЊА МАСКА ЗА ЛИЦЕ: Купите БУНДЕВУ

5. Хранљива маска за косу

Састојци:

  • 1 банана
  • 2 кашичице немасног јогурта

Поступак:

Добро сједините састојке, док смеса не постане хомогена, па је нанесите на поквашену косу, и сачекајте оквирно пола сата. Затим, добро исперите и оперите косу на уобичајен начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas