· · Коментари: 0
ПАЛАЧИНКЕ

ФАНТАСТИЧАН рецепт за ПАЛАЧИНКЕ који ће вас одушевити

Овај рецепт обрадоваће све сладокусце.

1604047373_Untitled.png
Фото: Принтскрин / инстаграм / ивана.зивановиц.93

Протеинске палачинке са медом обрадоваће све оне који воле брзи дезерт после ручка, али и оне који воле здраву исхрану.

''Wхеy протеин''
Протеини сурутке су мешавина протеина изолованих из сурутке, течног материјала створеног као нуспроизвод производње сира. Протеини сурутке се обично пласирају као додатак исхрани и приписују му се разне здравствене тврдње.

Потребни су вам следећи састојци:

  • 70 г млевених овсених пахулица
  • 25 г ''wхеy протеин-а''
  • 1 јаје
  • 20 г кикирикија
  • 40 мл воде
  • 15 г меда
  • 5 г какоа
  • 5 г прашка за пециво
  • заслађивач по жељи

     

Прочитајте још: Важно је како почињете дан: Ове намирнице ЗА ДОРУЧАК треба избегавати

Поступак:

У чинијици помешати овсене, ''wхеy протеин'', јаје, прашак за пециво и заслађивач. Додати 2 кашике воде, па умутити виљушком или мутилицом.

 За овај рецепт вам је потребно само 10 минута

Уколико има потребе, додати још воде. Смеса треба да буде гушћа и компактна.

Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)

Фото: Депозит

Пећи палачинке у претходно загрејаном тигању. Што се тиче прелива, помештати мед, какао и мало воде, на крају преко палачинки прелити кикирики.

Савети и трикови:

Какао можете убацити у смесу за палачинке, а мед оставити за прелив. Уколико имате тигањ у ком се може пећи без уља, лакше ћете направити палачинке. Поклопите тигањ приликом печења. Када запазите мехуриће на палачинкама, време је да се окрећу на другу страну.

Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.