Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Фантастична 3 биљна извора омега-3 за ЛЕПУ и СЈАЈНУ КОСУ

Ова уља садрже више омега-3 масних киселина него риба.

1604303530_Depositphotos_407686544_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Није тајна да за лепу и густу косу морате да уносите довољно засићених и незасићених масти из хране, као и да у исхрану уврстите храну богату омега-3 и омега-6 масним киселинама које се, иначе, налазе не само у риби, већ и у неким биљним уљима.

Стога, ако нисте у могућности да једете плодове мора и рибу сваки дан, покушајте да допуните дневни унос омега-3 масних киселина користећи алтернативне изворе - биљна уља.

Прочитајте још: Ова навика узрокује ОПАДАЊЕ КОСЕ: Како да то променимо

Ланено уље

У погледу количине омега-3, ланено уље има двоструки садржај у односу на рибље уље и друга биљна уља: на пример, удео омега-3 у ланеном уљу је више од 40%, док маслиново уље садржи само 1%. 

Састав
 Ланено уље је такође богато разним витаминима: група Б, витамини А, Ф, Е, цинк, лецитин, магнезијум, калијум, селен.
Ланено уље се чува у фрижидеру не дуже од месец дана

Укус производа је благо горак, али ако га додате салатама од поврћа, главним јелима, онда се ова горчина практично не осећа. 

Ланено уље није предмет топлотне обраде и зато се додаје само готовим јелима

Прочитајте још: Повратак после две деценије: Враћају се УВИЈЕНИ ВРХОВИ косе

Уље конопље

Још једна лековита врста биљног уља са високим садржајем масних киселина, упоредива са рибљим уљем и познатим сортама црвене рибе. Верује се да је ово једино уље које тело 100% апсорбује. По изгледу, уље конопље има светло зеленкасту нијансу, благо је киселкастог мириса. Иако се некоме може учинити да производ нејасно подсећа на уље од орашастих плодова и сунцокрета.

Фото: Депозит
Може се користити у салатама, грицкалицама и топлим јелима

 Чувајте уље у тамној посуди и на хладном месту до 12 месеци.

Уље дивљег лана

Уље камелине, такође се назива и "лажни лан". Производ садржи линолну (14-22%), еикозадиенску (1-2%) полинезасићене масне киселине омега-6, које утичу не само на лепоту и здравље косе, већ и на репродуктивни систем жене, побољшавају функцију јетре, спречавају ризик од артритиса и артроза.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas