· · Коментари: 0
навике

Фен никад на најјаче: Савети за лепу и НЕГОВАНУ КОСУ

Каква год да вам је коса, пуно труда и времена се улаже у прављење добре фризуре.

1605447733_Depositphotos_407685216_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Она, наравно, подразумева неки третман, феном или пресом, који греје косу и исушује је топлотом.

Е па, ако желите да стално имате лепо исфенирану косу, али не и беживотну са испуцалим крајевима, почните да користите неки од препарата за заштиту косе од топлоте.

Прочитајте још: Да ли сте пробали ОКЛАГИЈАЊЕ лица? Кажу да зауставља старење!

1. Испирајте млаком водом

Заштита косе почиње од прања. Косу не перите врелом водом. С временом ће се исушити, корен ће почети да се масти, а крајеви ће испуцати. Косу перите благим природним шампонима и испирајте млаком водом.

2.Фен никад на најјаче

Кад користите фен, косу сушите на нижој температури, а фен држите на двадесетак центиметара од косе. Трајаће дуже, али вреди.

3.Користите спреј за заштиту

Други корак је заштита косе препаратима. Спрејеви за заштиту косе од топлоте наносе се на мокру косу и штите је од штетног утицаја топлоте, без обзира на то да ли желите савршено равну или таласасту косу. Препарата има разних, па није свеједно да ли вам је коса равна или коврџава, односно да ли желите да је исправите или уковрџате. Зависно од тога бирајте препарат. Можда ће вам требати и више њих, али исплати се на дуже стазе. Иако су они у спреју најчешћи, има их у виду крема и лосиона. Ако сте поборник природних препарата, знајте да арганово и кокосово уље одлично штити косу, дају јој сјај и олакшавају обликовање. Спрејеви се користе на целој дужини косе, а природна уља само на крајевима у малим количинама.

Прочитајте још: Три трика која доводе до БЕСПРЕКОРНОГ ТЕНА

4.Идеална температура је 200˚ Ц

Сваки пут кад користите фен или пресу, ви топите влакна еластина која коси дају чврстину. Сетите се да већина апарата греје косу температуром од 200˚ Ц. Иако многе пресе за косу достижу температуру од 250˚ Ц, препорука је да је подесите на 200˚ Ц. Косу пеглајте тек кад је потпуно сува, а након тога на крајеве нанесите уље за додатну заштиту иако сте већ нанеле препарат за заштиту од топлоте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.