Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШ

Феноменалан ЛЕТЊИ дезерт: Преукусна РАФАЕЛО чизкејк торта са кексом (РЕЦЕПТ)

Рафаело чизкејк са кексом савршен је летни десерт.

1624634776_rafaelo.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен
Oglas

За његову припрему не треба превише труда, а укус је чаробан.

Потребно

За подлогу

300 г кекса
180 г маслаца

За крему

500 г крем сира
500 мл шлага
60 г кокоса

60 г млевеног кекса

За карамел прелив

6 кашичица кристал шећера
3 кашичица киселе павлаке.

И још

250мл шлага

Припрема

За подлогу помешати млевене кексе са отопљеним маслацем. Ставити смесу у калуп за торте промера 24 цм.
За крему умиксати чврст шлаг. Додати шлаг у крем сир па добро сјединити миксером. Масу поделити на два дела.

У један дио додати кокос, у други део додати млевени кекс.
На утискану подлогу сложити прво крему са кокосом, а одмах потом крему са кексом. Преко свега премазати шлаг. Поспремити у фрижидер док припремате карамел прелив.

За карамел прелив отопити у малој посуди шећер док не постане потпуно тамне карамел боје. Немојте ово радити на јакој ватри како вам шећер не би загорео приликом отапања. На карамел ставити 3 кашике киселе павлаке па уз миешање на лаганој ватри пустити да се сви кристалићи карамела отопе. Прохладити до собне температуре уз повремено мешање.

Карамел прелив ставити у кесицу за украшавање или у обичну кесицу за замрзавање. Одрезати кесици један врх па уз пририскање прстима истиснути прелив преко торте у кружним спиралним тракама. Тада узети једну чачкалицу па од средине повлачити потезе према вани и обрнуто.

Све скупа још добро прохладити и послужити.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas