· · Коментари: 0
НОВА МОДА

Фотографије НАЈЛЕПШИХ жена шокирале свет: Све више њих одлучило да не уклања ДЛАЧИЦЕ (ФОТО)

Да ли је ово нови симбол отпора

1614936707_Capture.JPG
Фото: Истаграм/лера_елецтроепил

Иако ће многи рећи да нас је пандемија "натерала" да променимо бројне навике, даме, будимо искрене - некад, поготово зими, бријање ногу и пазуха радимо тек толико да "одржавамо" стање, односно, гледамо да то проредимо што је могуће више.

Из свега тога су настале и шале за "љубавни тепих" и слично, али чињеница је да са "мање мрдања из куће", мања и потреба да толико често посегнемо за бријачем. Ипак, неке су жене престале да брију као лични избор, невезано за годишња доба или пандемију.

Ако ћемо искрено, уклањање длачица некада је било једнако важно за женску хигијену као и прање зуба или косе.

Међутим, неке се жене према овом стандарду лепоте односе критички, јер "зашто мушкарци не морају, и за њих није некултурно, а жене морају?".

Ова тема, дубоко је стигматизирана у последње време, делом и због тога што је уклањање длачица једна од ретких естетских традиција која је од лепоте постала хигијенска.

Многе жене данас имају огромну пресију да морају да уклањају длачице са тела, али све више је и оних које длачице прихватају као нешто најнормалније, а међу њима су и бројне познате особе и инфлуенцери - од Џулије Робертс која се 1999. на црвеном тепиху појавила с длачицама испод пазуха, преко прелепе глумице Пенелопе Круз која се својевремено фотографисала за магазин "Аие", подигнутих руку са дугим маљама, па све до глумице Лоле Кирке која је 2017. на додели Златног Глобуса, на црвеном тепиху појавила у хаљини са без нараменица и необријаним пазусима.

Неколико година касније, глумица и модел Емили Ратајаковски позирала је за магазин "Харпер’с Базаар", показујући тамне длачице испод пазуха.

- Ако одлучим да се обријем испод пазуха или то не урадим, то зависи од мене саме. За мене су длачице на телу још једна прилика за жене да искористе своју способност избора - избора заснованог на томе како оне желе да се осећају и желе ли имати длачице на свом телу или не. Већином волим да ми је све глатко, али понекад остављам да ми длачице на телу израсту и због тога се осећам секси - написала је Ратајковски у часопису.

Пре две године, Бека Мартинез која је учествовача у америчком ријалитију "Бацхелор", објавила је фотографију у мини хаљини са необријаним ногама и на Инстаграму написала:

- Напокон сам дошла до тачке када се овако осећам потпуно пријатно. Престала сам да бријем ноге и пазух пре отприлике годину дана као праксу љубави према себи. Одрасла сам мрзећи длачице на телу - изјавила је Бека.

 Додала је и како није ствар у томе верујеш ли или не верујеш у бријање, већ у томе да верујеш да си лепа, атрактивна и женствена, без обзира на длачице на твом телу.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.