Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Где изгледамо реалније: Огледало или фотографија

Како можемо видети праву слику себе, преко фотографије или огледала?

1603710987_Depositphotos_167356666_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Несумњиво, многи се могу пронаћи у ситуацији да се погледају у огледало и схвате да уопште не изгледају исто као на фотографијама! Поставља се питање- да ли камера драстично филтрира слику? Или можда треба да кривимо огледало?

Шта је ближе нашем правом изгледу, одраз или фотографија? И зашто често доживљавамо свој одраз у огледалу и фотографије на различите начине?

Прочитајте још: Поподневно СПАВАЊЕ је ОПАСНО и њиме много РИЗИКУЈЕТЕ! Осим у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ

Психолошки аспект игра важну улогу. Најчешће гледамо у огледало кад смо код куће, где је средина у којој се осећамо најслободније и најопуштеније. Што се фотографија тиче, често завршимо у кадру док смо на „страном теренуˮ, а то значи да, природно, изгледамо напетије и неприпремљено.

Управо због тога, понекад када бацимо поглед на огледало пре него што одемо на забаву, видимо неодољиво згодну особу. Међутим, следећег дана, гледајући себе на сликама са журке, убрзо приметимо да смо били баш супротно од тога.

Психолошки аспект игра важну улогу.

Не сме се занемарити ни угао посматрања. Једноставна чињеница је да нам лица нису симетрична. Ово је апсолутно тачно за свакога – за некога више, за некога пак мање. Ту се може изродити узрок све забуне! Сваког јутра, док се гледамо у огледалу, стојимо на истом месту, посматрајући себе из познате перспективе.

Као резултат тога, ми се навикнемо да посматрамо своје лице из једног одређеног угла. Ипак, када су фотографије у питању, не добијемо увек претходно упозорење о томе како, када и из ког смера ц́е фотографија бити усликана. Осим, наравно, ако сте звезда као што је Одри Хепберн, која је скоро увек фотографисана под најбољим углом.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Јапански стручњак објашњава које су ПОЗИТИВНЕ СТРАНЕ ПЛАКАЊА

Важна је и чињеница да свака врста осветљења има своју температуру. Међутим, када погледамо у огледало, ми не региструјемо разлику у температури. Ово је због тога што је наш мозак „суперкомпјутерˮ, који аутоматски изједначава све разлике и „показујеˮ нам тен на који смо навикли.

Када погледамо у огледало, ми се обично фокусирамо на појединачан део нашег одраза и не видимо целу слику.

Са друге стране, фотографија бележи осветљење онакво какво је, са свим променама и разликама у температури. Када погледамо у огледало, чак и када осветљење долази од разноврсних извора, са многобројним бојама и сенкама на нашем лицу – ми и даље видимо свој уобичајен изглед. Са друге стране, фотографија може изазвати озлојеђеност што видимо себе у објективном светлосном окружењу.

Не заборавите то да када погледамо у огледало, ми се обично фокусирамо на појединачан део нашег одраза и не видимо целу слику. Ипак, када погледамо у фотографију, видимо све у целини и приметимо ствари које су претходно деловале неважне (на пример, лоше држање, руке у незгодном положају и тако даље).

Прочитајте још: СРПСКА снајка пије РАКИЈУ и хвали ГИБАНИЦУ: Пљуште коментари! (ВИДЕО)

У одразу ми увек видимо „пресликануˮ верзију себе, и то коначно обликује нашу слику о томе како изгледамо. Фотографије нас, са друге стране, представљају на начин на који нас други виде – необична перспектива нас и те како може изненадити.

Из свега овога можемо закључити да нам фотографије дају објективне информације о нашем изгледу. Чак и ако не изгледате најбоље баш увек на сликама, то никако није разлог за очајање! Можда сте усликани у лошем моменту, или сте били под превеликим стресом, или једноставно нисте имали времена да увучете стомак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas