Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

У овим ДРЖАВАМА су најукуснија јела на свету, а једно је из СРБИЈЕ

Храна је сигурно један од највећих подстицаја за одлазак на неко путовање

1593704782_Depositphotos_29983711_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Храна је сигурно један од највећих подстицаја за одлазак на неко путовање, истраживање егзотичних и далеких крајева. Зато је ЦНН саставио, према њиховом мишљењу, ранг листу најбоље хране коју је човечанство икада створило, а она изгледа овако: 

1. Кари масаман - Тајланд 

Краљ карија – Масаман служи се на Тајланду и има све што један кари треба да има: добро је зачињен, сладак, са нотом кокоса. То је храна која се на Тајланду продаје на сваком углу. 

Прочитајте још: ЧИСТ ГРЧКИ ИЗУМ! Србе овог лета у Грчкој чека ПОТПУНИ ХИТ, а све због КОРОНЕ

Фото: Депозит

2. Пица наполитана - Италија 

Најбоља пица и даље је она из Напуља, захваљујући висококвалитетним састојцима који иду у њу. Морска со, квалитетно пшенично брашно, искључиво свеж парадајз, маслиново уље, босиљак, руком умешено тесто и права зидана пећ на дрва неопходни су да би најпознатија пица била баш онаква каква трба да буде.

3. Чоколада - Мексико 

Има је у свакој продавници, али она оригинална, из Мексика, ипак је нешто сасвим другачије. Маје су је пиле, касније се проширила светом и од течног постала трди производ у коме уживају сви.

Прочитајте још: Отворен сваки ТРЕЋИ хотел, топао сваки 10 КРЕВЕТ: Београдски хотелијери пред БАНКРОТОМ

4. Суши - Јапан 

Традиционално јапанско јело које се до 17. века припремало потпуно другачије него данас. Хиљадама година употребљавана је ферментисана риба са пиринчем која је била конзервирана сољу, а између 17. и 19. века суши је почео да се развија у облику у коме нам је данас познат. У Јапану то је једноставно јело од пиринча и поврћа или рибе, зачињено сирћетом, које се данас служи и као фаст фоод. 

5. Пекиншка патка - Кина

Споро печена у пећници, хрскава, преливена глазуром малтозног сирупа, послужује се са палачинкама, луком и хоисин сосом од соје, белог лука и чилија, или у слатком сосу од пасуља. 

Прочитејте још: Хитно! СРБИМА ПРЕСЕЛА ГРЧКА! Почело јако невреме, страхује се од ПОПЛАВА, на удару острва! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Депозит

6. Хамбургер- Немачка 

Популаран сендвич у округлом пециву чији је главни састојак млевено месо? Врсту меса можете прилагодити свом укусу, као и додатке од поврћа, сира и различитих сосова.

7. Пенанг асам лакса - Малезија 

Једно од најпопуларнијих јела на Малезији, зачињено-киселкасти бујон (супа) од рибе са резанцима , чилијем, метвицом, лимунском травом, луком, ананасом, ђумбиром… 

Прочитајте још: Грци спремили посебну ПОНУДУ и за СРБЕ једно ИЗНЕНАЂЕЊЕ до сада НЕВИЂЕНО (ВИДЕО/ФОТО)

8. Том јум гонг - Тајланд 

Шкампи, печурке, парадајз, лимунска трава, лишће кафир лимете и галангал (биљка слична ђумбиру, позната и као Тајландски ђумбир), обично са пуно кокосовог млека и павлаке, све то чини ову специфичну тајландску чорбу која садржи све познате укусе: кисело, слано, љуто и слатко. 

9. Сладолед - глобално 

Фото: Депозит

У свакој продавници и у свакој посластичарници, а срећом и свугде у свету има сладоледа. И поред тога што ћемо радо појести, мање – више, било какав сладолед, ипак су нам најдражи они од домаћих састојака, поготово ако су италијански… 

Прочитајте још: Ово је ЗВАНИЧНИ ДОКУМЕНТ који даје одговор на то када ће Срби моћи у Грчку (ФОТО)

10. Пилећа муамба - Габон 

Пилетина, љути чили, бели лук, парадајз, со, бибер и бамија са пуно, пуно путера главни су састојци овог посебног афричког јела.

11. Сарма - Србија

Дефинитивно, сарма је најпопуларније и најомиљеније српско јело. Многим странцима је то прва храну коју пробају када дођу. И заволе је за цео живот. Због велике популарности за сарму постоји преко 10 рецепата, а свака домаћица има своју “малу тајну” како да њена сарма буде баш најбоља!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas