· · Коментари: 0
ХРАНА ЈУНАКА

ГЛАДИЈАТОРИ га јели, КЛЕОПАТРА правила пудер, а лекари тврде да смањује ризик од КАНЦЕРА

Познати руски доктор Александар Мјасников је открио да омиљена храна Срба, али и боранија - смањују ризик од настанка рака чак за 50 одсто

1610522191_beans-4785_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Омиљена храна Срба је моћно оружије у борби с канцером, тврде руски лекари. Познати доктор Александар Мјасников је открио: пасуљ и боранија смањују ризик од настанка рака чак за 50 одсто.

Прочитајте још: ТРИ имуно бомбе које треба пити поподне, а један је од листова које БАЦАМО

Људи су научили да гаје пасуљ још пре 7.000 година, и од тада ова биљка служи многим народима као храна и као лек. У Старом Риму гладиатори су јели пасуљ уместо меса да би одржавали најбољу кондицију: Римљани су били свесни да пасуљ за разлику од свињетине или јагнетине није тешка, али је енергетски богата храна.

Од сувог пасуља су правили пудер за лице.
Против дијабетеса
Прелијте 50г махуна пасуља са пола литра воде и кувајте 5 мин. Оставите 2 сата да одстоји. Попијте пола чаше чаја 3 пута дневно.

Жене су такође волеле ову биљку и користиле је и за гастрономију, и за козметику. Познато је да су у Древном Египту и Римском царству од сувог пасуља правили пудер за тадашње лепотице - између осталих и за Клеопатру.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ руског академика Људмиле Григоријевне Пучко који УБИЈА ВИРУСЕ

"Пасуљ јунака храни" - кажу Срби, и руски лекари потврђују да је то жива истина. Александар Мјасников, један од најпознатијих доктора у Русији сматра пасуљ једном од највреднијих намирница на свету. Према речима Мјасникова, човек може годинама да се храни само тим поврцем јер оно обезбеђује скоро све што је неопходно за организам.

Пасуљ и боранија јунака хране Фото: Пиксабеј

Пасуљ и боранија садрже рекордну количину беланчевина и зато могу да буду адекватна замена за месо. Влакна у саставу овог поврћа побољшавају варење и спречавају настанак тумора.

Прочитајте још: Поједите новогодишњу ЈЕЛКУ! Направите чај или купку,јер је лековита

Доктор Мјасников тврди: будући да је пасуљ изузетно богата влакнима, она може да смањи ризик од канцера чак за 50%. У питању је пре свега рак дебелог црева, али истраживања су показала да ово поврће такође ефикасно спречава карцином дојке, јајника, материце, грла и друге врсте канцера. Шарени, црни и црвени пасуљ имају веће антиканцерогено и антимутагено дејство него бели.

Против отицања ногу
Иситните 10 г махуна пасуља и прелијте чашом кључале воде. Кувајте током 5 мин па оставите 15 мин да одстоји. Попијте трећину чаше чаја 3 пута дневно.
Пасуљ спречава рак дебелог црева и карцином дојке.

Руски лекар посебно наглашава исцељујућа својства бораније: према садржају антиоксиданата, флавонојида, беланчевине и корисних полинезасићених масти она надмашује црвено вино, црну чоколаду и зелени чај. Боранија, као и пасуљ у зрну има изражено кардиозаштитно дејство. Она значајно смањује опасност од инфаркта и можданог удара - посебно код пушача.

Прочитајте још: Лековито, а укусно: Стари руски лек слатко од ШИШАРКИ (РЕЦЕПТ)

Против мастопатије
Направите свежи цеђени сок од бораније и помешајте са соком од шаргарепе у пропорцији 1:1. Попијте 300 мл сока током дана.

Пасуљ и боранија снижавају ниво шећера у крви и зато спречавају дијабетес и помажу у лечењу ове болести. Махуне пасуља садрже аргинин који има слицно дејство као хормон инсулин Научници су открили и антибактеријска својства овог поврћа: оно се ефикасно бори са стафилококом, салмонелом и другим опасним болестима.

Лековита је и вода у којој се пасуљ кувао, али је важно на који начин се спрема.

Лековито дејство нема само пасуљ него и вода у којој се он кувао, али веома је битан начин на који се ово поврће спрема.

Нека одстоји у води Фото: Пиксабеј

У саставу пасуља има више антиканцерогених састојака, међу којима су и лектини који се ефикасно боре са малигним ћелијама. Лековитост лектина нестаје ако се пасуљ кува на температури вишој од 65 степени. Зато лекари препоручују да прво ставите опрани пасуљ у хладну воду да одстоји 8 сати; након тога кувајте га на 50-60 степени. И ни случајно немојте да једете сирово или сушено зрно пасуља јер на такав начин можете да се отрујете.

Прочитајте још: Чај који треба пити у ЈАНУАРУ: Зову га СИБИРСКИ, а може да се купи у СРБИЈИ

Шта спречава и лечи пасуљ:

  • -канцер
  • -дијабетес
  • -срчана обољења
  • -инфекције
  • -миому
  • -болести мокраћних путева
  • -болести бубрега
  • -болести бубрега
  • -болеси јетре
  • -туберкулозу
  • -анемију
  • -неплодност
  • -импотенцију
  • -бронхитис
  • -хипертриоза
  • -остеопорозу
  • -екцем и кожне болести
  • -мастопатију
  • -синуситис
  • -стрес и депресију
  • -несаницу

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.