· · Коментара: 0
ДОРУЧАК

Гњецаве, масне, тврде: Примените једноставан ТРИК до савршених прженица

Направите савршене прженице.

1610896635_Depositphotos_9682656_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Волимо да их једемо, али често нам "испадну" превише суве или гњецаво мекане, а не знамо због чега, јер нам се чини да сваки пут све урадимо исто током припреме.

Прочитајте још: Један за купус салату, други одличан уз тропско воће... Шта све нисте знали о ЗАЧИНИМА?

Један од омиљених избора за доручак, прженице, није тешко спремити ако следите одређене кораке. Најпре тачно одредите однос јаја и млека. Придржавајте се размере од једног јајета наспрам 150 мл млека (ако ставите превише јаја, прженице ће имати укус сличан омлету). Хлеб би требало да буде стар најмање три дана, јер ће тако бити довољно сув и чврст да се не распадне приликом умакања у јаја и млеко, које би требало брзо обавити, по неколико секунди са сваке стране.

Користите искључиво стари хлеб!

Важно је и да парчићи хлеба буду једнаке дебљине, да би се истовремено испржили. Уље загрејте тако да буде врело, па спуштајте прженице у тигањ и пеците их по два-три минута са сваке стране, окрећући их целе, шупљикавом кашиком. На крају ће хлеб споља бити хрскав и златножуте боје, а средина као гушћи крем.

Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа

Чим су испржене, извадите их из тигања шупљикавом кашиком и ставите на папирне убрусе. Уз то, прженице ће постати сочније ако их потом одмах поклопите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

КЛИКНИТЕ ЗА ВИШЕ ВЕСТИ
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.