Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Тржиште

"Голф" узвратио ударац! Немачки ауто опет најпродаванији!

Аутомобил "Фолксвагена" поново први на ранг листи модела које највише купују Европљани

1596706322_golf.jpg
"Фолксваен голф" (Фото:"Фолксваген")
Oglas

Славље "Реноа" чији је модел "клио" у протеклим месецима био најпродаванији у Европи, није дуго трајало! "Бос" се вратио!  Немачки "фолксваген голф" деценијама најпродаванији модел на тржишту Европе, поново је бестселер. У првих шест месеци ове године, аутомобил по коме цела једна класа возила носи име "голф" је поново "нумеро уно".

"Рено клио" (Фото:"Рено")

До краја шестог месеца 2020. испоручено је 134.045 "голфова"!  "Рено клио" је морао да се задовољи другим местом са 133.950 продатих примерака, а на трећем је још један модел "Фолксвагена" за  "број мањи" од неприкосновеног "голфа",  популарни "поло" којег је купило 103.620 Европљана.

Прочитајте још: Погледајте како је "Пежо" још од 1941. правио електричне аутомобиле (ФОТО)

Немачки аутомобилски гигант мора да буде задовољан овим показатељима, без обзира што је продаја укупно узевши, због короне  драстично мања,  јер је и на четвртом месту неки аутомобил из његовог портофилија.

"Фолксваген поло" (Фото:"Фолксваген")

При томе то је и најпродаваније СУВ возило у Европи "тигуан" којег је пазарило 99.559 купаца. На петом месту је "шкода октавија" са 93.588 продатих примерака.  Наравно и "Шкода" је разлог за славље Немаца јер је део "Фолксваген групе".

Прочитајте још: Да ли сте знали да је први возач аутомобила била ЖЕНА? (ФОТО)

Амерички адут у Европи, "форд фокус" је на шестом месту по продаји са 88.936 примерака,  а на седмој позицији  је "пежо 208", иначе европски аутомобил године са 84.171 продатим примерком.  Аутомобил године у Србији,  "опел корса" је заузела осмо место у листи најпродаванијих аутомобила у првој половине 2020. у Европи са  83.009 испоручених јединица.  Још један СУВ је међу првих десет,  "нисан кашкаји" који је девету позицију пригрлио захваљујући продаји од 80.091 возила.

"Форд" је уграбио и десето место са моделом "фијеста" коју је пожелело 72.413 Европљана.

                                               Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas