· · Коментари: 0
кување

Грешка коју често правимо: Ево зашто БЕЛИ ЛУК треба додати на крају кувања

Бели лук неизосатавни је састојак у многим јелима.

1617979354_Depositphotos_57142349_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ако сте га некада и избегавали, чим сте га први пут додали јелу схватили сте да без њега ништа није исто.

Како одабрати?

Како је бели лук доступан током целе године, не постоји посебно годишње доба када изгледа најбоље. Када купујете, бирајте пуне, чврсте ченове. Оне са којих љуска лако отпада вероватно су старе, па њих избегните.

Прочитајте још: Како да ољуштите свеже кувано јаје? Узмите чашу и мућкајте (ВИДЕО)

Ако када исечете бели лук приметите да се унутра налази зелена стабљика, то указује на то да је његова најбоље време пропо, али свакако га можете искористити и уклоните те делове пре јела.

Како да бели лук не изгори?

Изгорели бели лук има врло препознатљив, горак и непријатан укус. Да бисте спречили сагоревање белог лука током кувања увек га додајте пред крај поступка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.