Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Грешке које у уређењу дома треба да избегавате: Поштујте правило да је мање више

Обратите пажњу.

1608806913_Depositphotos_61233243_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када је реч о уређењу дома, постоје одређене ствари које заиста треба да избегавате.

Имате превише јастучића

Неколико додатних јастучића може ваш кревет или кауч учинити неупоредивно удобнијим, али немојте да претерујете. Превише јастучица не само да ће “смањити” простор предвиђен за седење већ су предодређени да заврше на поду и створе неред. А то свакако желите да избегнете.

Прочитајте још: Ова боја новогодишње декорације доноси НЕРВОЗУ у кућу! Ево која правила ФЕНГ ШУЈИ морате поштовати

Зидови у “дречавим” бојама

Иако вас можда привлаче атрактивне нијансе, попут црвене или жуте, због њих се можете осећати нервозно! Уместо поменутих, много боље опције су бела и плава боја, јер ће вам оне помоћи да се осећате што опуштеније.

Плава је посебно идеална за спаваћу собу, јер је то умирујућа боја која вам може помоћи да се брже опустите и заспите.

Превише тапета на једном месту

Мешање различитих тапета у један хармоничан дизајн много је теже него што се чини, а када се уради погрешно, ваша просторија може изгледати веома одбојно. Уколико вас привлаче тапете и други принтови, имајте на уму правило 60-30-10, што значи да најдоминантнији узорак треба да заузима максимално 60% од укупне површине зидова просторије, док би секундарни принт требало да заузима 30% и, коначно, принт који је централна тачка (који би требао да се издваја од других) 10% од површине просторије.

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

Претрпавање полица

Попуњавање сваког центиметра полица књигама, сликама и другим стварима заправо ће створити супротан ефекат од оног који желите да постигнете. Нема потребе за претрпавањем, јер ће полице због тога да изгледати неуредно и нимало привлачно. Изложите само оне ствари које заиста волите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas