Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Грешке у васпитању које доводе РОДИТЕЉЕ и ДЕЦУ у озбиљан проблем!

Васпитање деце у данашње време није лако.

1608630849_Depositphotos_15826357_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Британска дадиља и писац, Ема Џенер, иза себе има 20 година професионалног исуства, која је стекла радом на два континента.

Ема озбиљно страхује због начина на који се данас васпитавају деца и издваја пет проблема које сматра значајним.

Прочитајте још: Ако се дете ПЛАШИ МРАКА, постоји пет могући решења за превазилажење страха!

Плашимо се сопствене деце

Деца имају превише контроле над родитељима, а то показује једноставан тест са шољицом, каже Ема.

- Ако мајка сипа детету млеко у плаву шољицу, а оно каже да хоће да пије из друге шоље, пажљиво посматрам како родитељ реагује: У већини случајева пожури да преспе млеко у другу шољу, док дете не побесни. Велика грешка! Чега се плашите, маме?

Прочитајте још: Стручњаци објаснили: Зашто је лоше да љубите децу у уста

Не очекујемо пуно

Кад се деца лоше понашају, било на јавном месту или у четири зида, родитељи слегну раменима у стилу "Па, таква су деца".

Фото: Депозит

- Верујте ми, не морају бити таква - каже Ема, додајући да су деца далеко способнија него што родитељи сматрају, било да се ради о манирима, поштовању старијих, кућним пословима, дарежљивости или самоконтроли.

Не прихватамо мишљења и савете других

Некада су возачи аутобуса, наставници, продавци и остали родитељи имали "право" да упозоре дете које се лоше понаша. Они су били очи и уши родитеља који нису присутни, и сви су радили с истим циљем: подизање пристојних дечака и девојчица. Они су били подршка родитељима. Данас, када се неко ко није родитељ усуди да опомене дете, мама и тата полуде.

Прочитајте још: Тест за трудноћу, стар чак 3.400 година, ПОУЗДАН је и ОТКРИВА пол бебе

Њихово дете је савршено

Напашће наставника уместо да казне дете које је било безобразно на часу. А нимало не помаже то што данас родитељи суде једни другима, уместо да се подржавају.

- Када виде да нечије дете бесни, сви осуђују маму која га дисциплинује, а требало би да кажу: "Хеј, у праву је, поставља детету границе, а то не иде лако! - објашњава Ема.

Ослањамо се на пречице

- Дивно је што родитељи имају разне електронске направе да им помогну током путовања и код лекара. Данас су родитељи заузетији него икад раније, и увек сам за то да им се олакша кад је потребно - каже ова искусна дадиља. Али ова помагала су искушење за родитеље, који почињу да их користе све чешће, па деца не науче да се забављају сама.

Прочитајте још: Знаци који упозоравају да он има проблема са алкохолом!

Дечје потребе увек на првом месту

Фото: Депозит

Добро је што су деца родитељима приоритет. Али данас, то је отишло предалеко, упозорава Ема, јер родитељи занемарују своје потребе и своје ментално здравље због своје деце.

- Стално виђам маме које изнова и изнова устају из кревета да удовоље детету. Или тате које све остављају да би отрчали по пиће за своју жедну ћерку.

Сасвим је нормално да онај тата каже: - Наравно да можеш да добијеш воду, али тек кад наиђемо на следећу славину. Рећи "не" с времена на време није нимало лоше, као ни тражити од детета да се само забавља док ви одете у тоалет или припремите ручак.

Прочитајте још: Испеците или направите УКРАСЕ, нека дете украшава ЈЕЛКУ, јер је то ВАЖНО

- Плашим се да ће, ако не почнемо да исправљамо грешке, наша деца порасти у саможиве, нестрпљиве и безобразне одрасле особе. То неће бити њиховом кривицом, него нашом. Никада их нисмо учили другачије нити смо више од тога очекивали од њих.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas