Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕБУС

Грозд НЛО летелица изнад Лос Анђелеса је изазвао ХИСТЕРИЈУ, а људи су пуцали из пиштоља у небо

Војска и данас тврди да је "Битка изнад Лос Анђелеса" била последица нервног растројства војника и становника.

1615884654_highway-2679490_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У зору 25. фебруара 1942. године, амерички градови на источној обали били су у потпуном мраку, јер су се плашили да ће их бомбардовати јапански авиони. Само су рефлектори осветљавали небо, а улице су биле пусте и у мрклом мраку. Одједном, у 2:25 изнад залива Санта Моника на небу се чула експлозија и противваздушна одбрана је почела да пуца.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафе Голубића виђен у Смедереву?

НЛО? Фото: Youtube/ screenshot  LEMMiNO

Битка изнад Лос Ангелеса се до јутра завршила, али ујутру су становници били изненађени што није било никаквог трага борби. Није пао ни један авион, ни једна бомба није погодила град, а ни околину. Каква је то била битка?

Битка у којој нема жртава, бомби и палих авиона?!

Врло брзо су се појавиле приче да су радари, уместо јапанских авиона, регистровали неидентификоване летелице које нису земаљског порекла. Битка за Лос Анђелес је убрзо постала један од најзначајнијих НЛО митова.

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Да подсетимо, у зору 7. децембар 1941. године јапанска авијација је девастирала америчку војну базу у Пеарл Харбоуру после чега је САД објавила рат Јапану.

Јапанци Фото: Youtube/ screenshot  LEMMiNO

Од тог тренутка су јапанске подморнице постале свакодневна појава крај пацифичке обале. Често је долазило и до међусобног размењивања ватре. Због тога је свима било нормално када су чули објаву радарске службе да су виђене туђе летелице. Због тога је у читавој обали проглашена "жута опасност".

Небо је било осветљено као да је новогодишњи ватромен

Три независна радари су објавила да лете летелице ка Лос Анђелесу и небо је било осветљено као да је у току ватромет. Многи су истрчали из кућа и пуцали су из пушака и пиштоља у небо. Жртава није било, нити трагова пуцњаве. Сведоци су почели да причају. Почела је масовна хистерија.

Прочитајте још: Рибари редовно виђају ЛЕТЕЛИЦЕ како израњају из океана, а за све су криви џинови?

Неки су видели балоне, други троугласте авионе, трећи стотине округлих летелица, а неки нису видели ништа. Многи су тврдили да су авиони падали, али полиција није нашла никакве трагове на местима где су их људи слали. Једино објашњење које су грађани добили је било: Можда је било нешто, али десило се ништа. Наступио је хаос!

Тек после рада, 1945. године америчка војска је објавила да је су те ноћи (25. фебруара 1942. године) "на небу виђене летелице које нису биле јапанске, већ највероватније приватне и комерцијалне, а летеле су без дозволе, ненајављене".

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Фотографија Фото: Youtube/ screenshot  LEMMiNO

Јапанци до данас тврде да никада нису учествовали у "бици изнад Лос Анђелеса", а признали су да су редовно слали подморнице до обале...

Јапанци до данас тврде да нису напали Лос Анђелес

Године 1948. појавила се теорија која је преовлађујућа до данас. Бивши мајор Вилијам Гос је истражио инцидент, а имао је комплетан приступ документима. 

Како су авиони за пола сата прешли 40 километара, а 1.400 ПВО није успео да их обори?

Ако су метеоролошки балони одговорни, како тврди војска, Дошао је до закључка да су три балона била пуштена изнад Лос Анђелеса, али тешко да могу за пола сата да пређу раздаљину од 40 километара. Теорију о балонима је одбацио јер сумња да би војска пуцала на мале балоне, а 1.400 ПВО није успела да га погоди!

Да ли су то били НЛО летелице? Ову теорију поткрепљује фотографија "ЛА Тајмса" која показује рефлекторе уперене у грозд летелица на небу.

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Теорија које се држи војска и данас гласи: реч је о напетим живцима који су метеоролошке балоне препознали као НЛО и изазвали масовну хистерију.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas