Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТИ

Гужвара са месом, ајваром и сиром - одличан избор за вечеру (ФОТО)

Занимљив и укусан рецепт.

1619350901_fsdf.png
Фото: Принтсцреен / Инстаграм / дидy_китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 500 гр кора (19 комада);
  • 600 гр меса;
  • 1 главица лука;
  • 200 гр сира;
  • 3 кашике ајвара;
  • 5 већих или 6 мањих јаја;
  • 300 мл јогурта;
  • 100 мл киселе воде
  • 100 гр павлаке;
  • 4 кашицице сенфа;
  • Прашак за пециво; 
  • Со, бибер, туцана љута паприка, алева паприка, уље за пржење меса.

Прочитајте још: Данашњи предлог за ручак: Кромпир шницле са татар сосом и рибом (ФОТО)

Насецкајте лук на коцкице и пропежите на пар кашика уља, затим додајте месо. Пропржите, па додајте сенф, со, бибер, туцану паприку и кашичицу алеве паприке. 

Умутите јаја, па додајте јогурт, кисели воду, павлаку, мало соли и прашак за пециво. 1/3 фила пребаците у другу чинију па у њу додајте ајвар и сир. 

Прочитајте још: Јело које ћете појести у једном даху: Сатараш по рецепту наших бака (ФОТО/ВИДЕО)

Подмажите плех са уљем или са машћу, па ставите три коре. Прве две да вире из плеха, трћу мало згужвајте на дно плеха. 5 кора, једну по једну умачите у фил и гужвајте у плех једну до друге. Затим ставите половину меса, па још 5 кора гузвајте једну по једну у фил са ајваром. Поново 5 кора умчите у фил и поново гужвајте једну до друге. Преклопите са оне две коре које вире, па ставите још једну кору од горе. Прободите ножем на пар места. Убаците у рерну на 200° и пеците је око 50 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas