· · Коментари: 0
ЈАБУКОВО СИРЋЕ

Хипократов лек смањује ризик од рака, чисти АКНЕ, спречава горушицу

Ово је најјефтинији и најуниверзалнији лек који решава цео спектар здравствених тегоба

1614003339_Depositphotos_51507039_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Вековима је примењивано у алтернативној медицини, јер је јабуково сирће због антимикробних и антиоксидативних дејстава најпримењивији лек за лечење најширег спектра здравствених тегоба. Јабуково сирће користило се још и у време Хипократа, оца медицине, као лек за многе болести, а данас је познато да помаже у губитку килограма, смањењу холестерола, смањењу нивоа шецера у крви и побољшању симптома дијабетеса.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Користио га Хипократ
Хипократ, отац модерне медицине, користио је сирће за чишћење рана пре више од 2000 година. Разблажено јабуково сирће уништава акне.

Најздравије верзије јабуковог сирћета, органско јабуково сирће, садрже велику количину бактерија са бројним здравственим предностима, као и висок проценат фосфора, магнезијума, калијума, калцијума и других минерала. Помаже код дијете и код пробавних тегоба.

Смањује ризик од рака

Бројна медицинска испитивања показала су да јабуково сирће убија ћелије карцинома, тачније спречава раст и настанак туморских ћелија. Јабуково сирће садржи полифеноле, биљне хемикалије које могу заштитити ћелије од оштећења услед стреса.

Пијте јабуково сирће на празан стомак
Рецепт за тоник
Две до три кашике јабуковог сирћета разблажите у 30 милилитара воде. Јабуково сирће морате да разблажите јер може оштетити зубну глеђ. Да бисте искористили све његове предности, користите сирово, нефилтрирано, непастеризовано јабуково сирће, које садржи живе твари и ензиме. Увек га промућкајте пре употребе.

Најбољи начин да искористите лековитост јабуковог сирћета је да сваки дан на празан желудац попијете његов тоник.

Прочитајте још: Лековити матичњак: Лечи главобољу, несаницу, а добар је и за женске проблеме!

Јабуковим сирћетом умивају лице,

Јабуково сирће је уобичајени лек за кожне болести, попут суве коже и екцема. Велики број људи користи разређено јабуково сирће као средство за испирање лица или тоник.

Добро за лице Фото: Депозит

Прочитајте још: Чудотворна БИЉКА здравија од спанаћа: Пуна је витамина, јача имунитет, али није добра за СВАКОГА!

Смањује горушицу
Јабуково сирће слично је киселој средини желуца, чиме помаже у разградњи хране. Конзумирањем јабуковог сирћета долази до смањења симптомима рефлукса киселине или горушице. Кад год имате горушицу или рефлукс, помешајте кашичицу јабуковог сирћета у чаши воде.

Уништава гљивице на стопалима и кожи

Јабуково сирће је корисно и против гљивица на кожи и ноктима. Уколико имате проблем са гљивицама на стопалу или прстима стопала, потопите ноге у водену купку са једном кашиком јабуковог сирћета или га примените директно на захваћена подручја.

Потопите ноге у купку од јабуковог сирћета.

За гљивице на кожи нанесите мешавину сирћета и воде у односу 1:4. То ће пецкати, али ће помоћи и код најгорих случајева гљивица.

Природни тоник за кожу

Када се помеша са једнаким количинама воде и неколико капи етеричног уља за бољи мирис, јабуково сирће је изврстан тоник за учвршћивање коже. Ефикасан је и против акни, без исушивања коже. Уколико га користите као тоник, држите га у фрижидеру, а примењујте памучним туферима директно на лице без разблаживања, након туширања. Мирис јабуковог сирћета нестаје чим се осуши на кожи.

Прочитајте још: Експрес тест на корону: Прехлада, грип или КОВИД-19? (10 рецепата)

Решава упорну перут

Јабуково сирће може бити врло ефикасно против проблема са упорном перути. Помешајте једнаке количине сирћета са водом и нанесите га на кожу из неке спреј боце или крпом. Оставите да делује 1 до 2 сата испод капе за туширање и потом исперите. Мирис јабуковог сирћета ће испарити одмах након испирања и сушења косе, а перут ће се смањити док ће коса бити сјајнија. Ову методу примењујте најмање два пута недељно за оптималне резултате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.