· · Коментари: 0
АКЦИЈА

Хотели Србије који имају сертификат "Чисто и сигурно" су најчистији на свету

Српски хотели добили апарате за дезинфекцију, а почела је и обука.

1626178556_Prolom-Banja-cisto-i-sigurno.png
Фото: А. М.

Чистоћа је прво што се примећује приликом уласка у хотел, нарочито у време пандемије, а хотели Србије ће ускоро бити међу најчистијима у свету.

Прочитајте још: Шта видети у Зрењанину: Од моста на сувом до легенарних "Пријатеља"

Донација ЕУ

Европска унија је донирала 60.000 евра за куповину средства и опреме за дезинфекцију смештајних објеката, ресторана и установа културе које туристи обилазе.

Сви хотели добили средства за дезинфекцију
Сваки други вакцинисан
Туристички радници су добили највише помоћи током пандемије, али иако су сви очекивали да ће се масовно одазвати показало се да је међу њима само 50 одсто вакцинисаних.

Хотелијери у Србији су већ добили средства за дезинфекцију, а када прођу обуку добиће сертификат  "Чисто и сигурно" који ће гарантовати да су "ковид безбедни".

Прво средства, па обука

Георги Генов, директор ХОРЕС-а (Удружења хотелијера и угоститеља), објашњава да ће све мере које прописује Светска здравствена организација и држава бити импленентиране кроз обуке тако да сваки запослени тачно зна које су процедуре и како може да их примењује.

После обуке  сертификат "Чисто и сигурно

Прочитајте још: Не можете на море ове године? ПЕТ места у Србији чија популарност је ЕКСПЛОДИРАЛА, дестинације за које се ГРАБЕ и СТРАНЦИ!

- Велико је интересовање хотелијера и сви ће добити стручну обуку лекара како се средства користе и како да хотел буде цакум-пакум. После обуке добиће и сертификат "Чисто и сигурно" - каже Генов.

Сваки други радник у туризму је вакцинисан Фото: А. М.

Сертификат "Чисто и сигурно" који ће у објектима бити изложен на видном месту, појачаће осећај безбедности гостију.

Прочитајте још: Не чекајте паре од агенција у јануару: Италија и Грчка ДЕКРЕТОМ продужиле рок за враћање новца!

Помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација Рената Пинџо наглашава да се Србија спрема за једну интензивну конкурентску утакмицу која након окончања пандемије неће бити нимало једноставна.

- За наше место на европском тржишту мораћемо жестоко да се боримо - закључила је Пинџо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.