Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

И храна и ЛЕК! Три лиснате зелене намирнице КОЈЕ ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ

Са списка здравих намирница и поврћа издваја се неколико "зелених" намирница, које обилују хранљивим састојцима и крију у себи бројна лековита својства

1596492191_yeleno-povrce.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Поврће садржи низак ниво масти и калорија, а висок ниво витамина и минерала. Поврће има одлична антиоксидативна својства, која штите тело од болести и јачају имунитет. Осим тога, препуни су влакана који апсорбирају вишак воде и подстичу рад пробавног сустава.

Прочитајте још: ЖИВКО ИМА ЛЕК! СЕДАМ рецепата за најчешће летње БОЛЕСТИ шумадијског ТРАВАРА ЖИВКА

Најпопуларније и најчешће конзумирано зелено лиснато поврће није и најздравије. Стручњаци препоручују три најздравије врсте зеленог лиснатог поврћа, које свакако заслужују своје место на вашем тањиру.

Тамно лиснато поврће садржи бројне витамине, који се не садрже у воћу, а за вештачки унос потребно је много таблетица у облику додатка исхрани

Прочитајте још: ОДАХНИТЕ! Не треба да се НАЛИВАТЕ ВОДОМ на силу и по сваку цену

Спанаћ

Ово поврће је богат извор гвожђа, калцијума и великог броја витамина. Једна од најважнијих карактеристика спанаћа је та што се учинковито бори против рака простате, најучинковитије од свих осталих врста зеленог лиснатог поврћа.

Ако се спанаћ конзумира као куван, препоручује се да кување не траје дуже од једног минута, како би се задржала сва лековита својства ове биљке. Спанаћ је одличан и сиров, у облику салате.


Фото: Pixabay

Прочитајте још: Све што сте икада знали о здравој исхрани НИЈЕ ТАЧНО: Ових 5 ПРАВИЛА треба да ПРЕКРШИТЕ

Блитва

Блитва је једна од најздравијих врста лиснатог поврћа, а већини људи је и укусна. Одличан је извор витамина А и Ц. Богата је гвожђем и бројним влакнима. Научници су доказали да блитва штити здравље срца, очију, пробавног система и смањује учесталост главобоља.

Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)

Блитву се кува три до пет минута како не би изгубила своја лековита својства.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЦРНУ ЛИМУНАДУ? Откривамо шта она чини за наш ОРГАНИЗАМ

Кељ

Богат је витаминима А, Ц, К и Б6. Такође је одличан извор магнезијума и калцијума. Његова антиоксидативна својства смањују ниво слободних радикала у телу и смањују ризик од настанка разних болести, укључујући и неке врсте рака. Кељ ће снизити ниво лошег холестерола и смањити ризик од кардиоваскуларних болести и штитити здравље ваших очију.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas