Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Иако је пролеће, не значи да се морате "ЛИЊАТИ"! Четири третмана из кухиње за СПРЕЧАВАЊЕ ОПАДАЊА КОСЕ (РЕЦЕПТ)

Први дани пролећа осим лепог времена доносе и значајне промене које наше тело прво осети...

1616626066_Depositphotos_249533652_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Сезонско опадање косе, опадање косе као последица стреса или хроничан губитак власи косе може се спречити једноставним домаћим препаратима из наше кухиње. Постоје разни третмани и агресивни приступи лечењу, али и природна средства која уз редовну употребу могу показати резултате.

Прочитајте још: Решите се запушеног носа помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Потенцијални узроци опадања косе
Разлог опадања косе није потпуно јасан, али се сви слаже да су фактори попут гена или хормона одлучујући. Међу женама, губит косе најчешће узрокују стрес, менопауза и болести штитасте жлезде.

Третман са копривом за косу и кожу главе

Свеже или сушене коприве кувајте у 5 литара воде до кључања, а затим поклопите и оставите да одстоји 15 минута. Процедите лишће, охладите течност и оперите косу. Препоручује се да косу на овај начин перете сваки дан како би после недељу дана видели прве промене.

Прочитајте још: Ко једе шпарглу и хељду имаће много деце и живеће дуго

Мешавина есенцијалних уља

Направите мешавину уља мајчине душице, рузмарина, лаванде и уља грожђаних коштица и једном дневно масирајте теме и корен косе.

Паста од меда и маслиновог уља

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Помешајте топло маслиново уље, мед и 1 кашичицу цимета. Добијену пасту нанесите на косу, оставите да одстоји 15 минута а затим је оперите. Третман понављајте док се коса не опорави.

Чај од комбухе

Комбуха је гљива чији се чај препоручује као добар у случају опадања косе. Чај делује на метаболизам и снадбева косу потребним хранљивим материјама за јачање. Комбуцха чај пијте свакодневно током оброка, и то у периоду од 6 до 8 недеља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas