Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РАСКАЛАШАН ЖИВОТ

Живео је бурно, а пред крај живота је размишљао о самоубиству: Казанова је у кревет одвео 132 жене, међу њима и своју ЋЕРКУ!

На крају живота одлучио је да напише подужу аутобиографију.

Oglas

Ђакомо Казанова (1725-1798) био је италијански авантуриста, свештеник, музичар, шпијун и дипломата. 

Рођен је у Венецији, тадашњој Млетачкој републици. Његови родитељи, иако глумци били су веома популарни. Иначе, глумци тог доба нису били цењени. Мали Ђакомо био је само терет својим родитељима, пошто је био крхког здравља. Мајка га је као бебу од годину дана оставила својој мајци на чување, како би се посветила каријери. Сматра се да је управо то утицало на Казанову, па је целог живота у женама тражио пажњу и љубав, пише Озy

Прочитајте још: Е ово је ЦИЦИЈА! У кафићу пије оно што остане од других, а себи кува кафу уз помоћ СТАРИХ ЧАРАПА и КАНАПА (ВИДЕО)

Можда је некима ипак непознато да је Казанова ишао на Универзитет у Падови када му је било само дванаест година, а 1742. године постао је доктор правних наука, а потом адвокат.

За Казанову се ипак везују љубавне авантуре и сексуална слобода

Волео је да га љубавнице улепшавају и шминкају, пред њима се облачио као жена. Свакако, све што је радио оштро задире по моралу данашњице, а не оног времена.

Прича о његовом животу никога не оставља равнодушним.

Мало након поноћи, наоружан ловачким ножем, син познатих позоришних глумаца ушуњао се на локално гробље и онде ископао гроб. Телу из гроба је одсекао руку како би се осветио грчком продавцу зачина Деметрију, који га је тог дана навео да пређе трошан мост при чему је пао у "смрдљиво блато".

Мемоари
Никад се није женио, али је имао чак осморо деце. У мемоарима под називом "Прича мог живота" дао је повода да се посумња да је имао везу са својом ћерком Леонидом. Казанова је тврдио да је имао бурне љубавне и сексуалне епизоде са њеном мајком и то пред ћерком, али да дете није дирао.

Прочитајте још: Током школовања је трпела вршњачко насиље, а онда се након осам година осветила (ФОТО)

Ђакомо Казанова се затим с руком сакрио испод кревета непријатеља, којег је желео да престраши тако да помисли да му је у посету дошао дух. Нажалост, итекако је добро успео у свом науму, јер је Деметрио од силног шока доживео мождани удар и остатак живота остао прикован у кревету.

Имао је многе догодовштине

Казанова се касније бранио овим речима: "Било ми је искрено жао, јер га нисам желео толико повредити", али исто тако је навео да је и он сам могао да прође гадно кад је пропао кроз мост раније тог дана. Само је имао више среће.

Прочитајте још: Са 15 година је отишао на рутински преглед, а онда је сазнао сурову истину": Ово је исповест Душана Златановића о борби са раком (ВИДЕО)

Ово је тек једна од догодовштина које је велики авантуриста описао у својим мемоарима, додавши да је након тога почела да га прати лоша срећа.

Казанова је био правник

Ускоро је био присиљен да напусти родну Венецију и дипломатски посао, након што га је млада девојка оптужила за силовање. Према његовим мемоарима, "научио ју је лекцију" користећи се метлом, јер је она одбила да спава с њим иако јој је претходно платио. Иако је накнадно ослобођен оптужбе, због недостатка доказа, дотад је већ напустио град.

132 жене и једна чак часна

Све се то детаљно може прочитати у његовој аутобиографији коју многи сматрају једним од најзначајнијих докумената 18. века, иако она приказује тек живот мушкарца који се сматрао великим љубавником. Многи исто тако сматрају да је сигурно постојало још мушкараца који би се могли окитити истом титулом, само што никад нису написали књиге о својим подвизима. Оно по чему се дефинитивно истицао Казанова била је чињеница да, иако је тражио задовољство у сексу, он га је и пружао својим партнеркама. Додуше, прилично смо уверени да би многе радо живеле и без тог искуства, јер је на пример терао сељанке да спавају с њим, а у кревет је одвео и девојку за коју је био прилично сигуран да је његова ћерка. Данас би био оптужен за силовање, али у оно време се поносио својим љубавним успесима. Упркос томе што је управо захваљујући њима "зарадио" бројне полно преносиве болести, међу којима и сифилис и гонореју.

Прочитајте још: Успешне и лепе, а серијске убице: Ово су најокрутније жене у историји (ФОТО)

Волео је да се хвали како је спавао са 132 жене, међу којима је била и једна часна сестра, а редовно је посећивао проститутке у јавним кућама. Није желео да користи презервативе (који су постојали у оно време), него се радије ослањао на видљиве симптоме болести код партнерки. Као што смо навели, то му није пуно помогло с болестима (због једне није могао ни са ким да има односе годину дана), а и постао је отац осморо незаконите деце.

Читав његов живот био је пун скандала, који су га пратили на бројним пословима које је обављао, а испуњавао је и полицијске досијее јавним контраверзама; од туча до светогрђа које је чинио против цркве.

Последње године живота провео је као сиромашан изгнаник из друштва, досађујући се и осећајући крајње незадовољство животом. Чак је размишљао и о самоубиству, али је на крају одлучио да напише подужу аутобиографију.

Прочитајте још: Човек се жалио на болове у стомаку, а када је отишао на рендген ЛЕКАРИ нису могли да верују шта су ВИДЕ - одмах су га послали на операцију

Иако није познато да ли је жалио за било чим што је учинио, написао је: "Иако не жалим због бројних љубавних подвига, далеко од тога да желим икоме да служим као пример за искоришћавање нежнијег пола, који је толико заслужан за моје успехе". И само тако, ушао је у историју.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas