Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Финале

Овај ауто троши као упаљач, али га шаљу у историју (Видео)

Престаје производња хибридног "БМВ и8" који је имао потрошњу од 1,8 литара на 100 км

BMW-18-NASLOVNA.jpg
Фото:"БМW"
Oglas

Представљен је 2013. године и одмах је постао бестселер у својој категорији! Баварски гигант "БМW" је те године лансирао модел "и8" хибрид, који се правио у две верзије, као родстер и као купе.

Фото:"БМW"


Са емисијом Цо2 од свега 42 грама по пређеном километру и потрошњом бензина од 1,8 литара на 100 пређених километара, уз сјајне продајне резултате, овај аутомобил је заслужио једно од почасних места у "Кући славних" ове комапније, међу великанима спортских аутомобила као што је легендарни "БМВ М1"!

Прочитајте још: БМВ улаже више од 30 милијарди евра до 2025!

Први "плаг-ин" хибридни модел баварске компаније, одликовала је невероватно агилна вожња која пружа велико возачко задовољство .Од 2014. године продато је више од 20.000 ових примерака.
Овај аутомобил је добио и велико признање када га је ФИА (Светска аутомобилистичка федерација) изабрала за "сејфти-кар" ( "возило безбедности") на тркама "Формуле Е".


"Би турбо" бензински мотор (погон на задње точкове) и електромотор (погон предњих точкова) заједно испоручују сјајних 374 КС уз погон на све точкове.

То је довољно за убрзање од 0 до 100 километара на час за свега 4,4 секунде. Максимална брзина је електронски ограничена на 250 километара на час.

Прочитаје још: Како да, кад пазарите половњак, не купите "мачку у џаку"?

"БМW" је најавио улагање неколико десетина милијарди евра до 2025. у процесу преструктуирања производње на електрична возила.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas