· · Коментари: 0
ЛЕТО 2021.

Донета одлука: Грчка прихвата СВЕ ВАКЦИНЕ и отвара се средином априла за вакцинисане Србе! (ВИДЕО)

Грчки министар туризма најавио да ће вакцинисани српски туристи ићи на "зелени шалтер" и неће чекати ред на граници.

1617007643_166655076_1517335741796706_2527755273457899448_n.jpg
Фото: А.М.

Српски туристи ће се овог лета купати у Егејском кору, па и они који нису вакцинисани. Наиме, њима ће бтии потребан брзи или ПЦР тест или антигенски доказ. Међутим, ови услови ће се мењати у односу на број заражених које грчке власти "открију" на граници.

Прочитајте још: Јулија Горјачева зна где је Титов ТАЈНИ ресторан у Москви и шта српски туристи морају да виде

Харис Теодохарис, грчки министар туризма и Татјана Матић, српски министар туризма, данас су потписали Изјаву о путовању српских туриста у Грчку. Најављено је потписивање Меморандума  који подразумева уверење да је неко вакцинисан и безбедан за путовања.

Услови за путовање су јасни: ПЦР, антитела или вакцина

Грчка се отвара 14.маја, а са земљама које имају много вакцинисах, међу којима је и Србија, имају пилот пројекат па ће отворити границу средином априла. Услови за путовање су вакцина, антитела или негативан ПЦР тест, након чега ћете моћи да слободно уђете у земљу.

Евзони ће бити отворен
Ове године биће отворена два гранична прелаза са Северном Македонијом. Поред њих, биће отворени и прелаз Промахонас у Бугарској.
Грци масовно вакцинишу запослене у туризму.

- Да би се туристичка индустрија норманизовала потписали смо заједнички "Изјаву" која је печат наших двеју земаља - рекао јеТеохарис након потписивања и додао:

Прочитајте још: Београд награђен "Сребрном звездом" на фестивалу у Берлину

- Морамо да обезбедимо све услове за путовање. Србија је забележила бољи напредак имунизације од наше земље, а надам се да ће тако бити и код нас - признао је Теохарис

 Србија је лидер о вакцинацији и то на олакшава преговоре о путовањима.

Без обзира на све напоре које држава чини, без обзира на све успехе, кључни за слободно кретање биће добар развој епидемиолошке ситуације, напоменула је Матићева. 

Прочитајте још: Не само Кинески зид! И Ченобил се види из свемира, али још десетак туристичких места

-Овим смо се обавезали да решавамо проблеме око туризма,непризнавање дигиталног сертификата о вакцинацији и осталих проблема - каже министарка Матић.

Фото: Пиксабеј

Вакцинација у Грчкој
Грци су вакцинисали све своје запослене у туристичком сектору и традиција ће се наставити и даље. Такође се и од Србије очекује исто.

Велики део Срба је вакцинисан вакцинама које није одобрила ЕУ, без обзира на то наши лекари кажу да нема већег ризика од било које вакцине. Многе су почеле процедуру вакцинације. Све вакцине су призанте и вакцинисани туристи моћи ће слободно да прођу на граници, што ће у многоме смањити гужве, рекао је грчки министар.

Грци се такође надају да ће доћи до што већег боја,а приоритет имају запослени у туризму. 

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Шта је са децом без вакцине

Како су данас саопштили на министри двеју земалја, тестови за малолетнике биће бесплатни! Грци ће такође дозволити и антигенске тестове, па деца имају и ту могућност, која је доста јефтинија и приступачнија за грађане. Што се тиче деце старости до 10 година, они у землју могу ући без теста, док старији од 10 година морају поседовати негативан тест из овлашћених лабараторија.

Такође, валику олакшицу представља и одлука којом ће систем ће рачунати колико се позитивних јавља из неке земље па ако их је много укинуће антигенски само ПЦР. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.