· · Коментари: 0
ДЕТАЉИ

Иде Нова година, да ли знате који је најважнији ТРЕНД у декорацији дома?

Ниједан дан не може да се замисли без погледа на сат, а ниједан дочек Нове године без гласног одбројавања последњег минута до поноћи, који ће нас увести у наредну.

1607684005_Depositphotos_426750192_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Можда је због тога у овом периоду већа потражња за часовницима него раније, што се највише односи на оне које бисмо желели да имамо у кући, стоне или зидне. Чини се да су баш ови сатови једни од последњих “ветерана” који одолевају монополу савремене технологије. Упркос томе што сваки мобилни телефон показује време, не постоји дом који нема округли, четвртасти, правоугаони или часовник неправилног облика.

Прочитајте још: Украсите прозор као професионалци, ЛАКО је! (ВИДЕО)

Играјте се
Уклапају се у сваки део стана, од кухиње, преко купатила, ходника, дневне, па све до спаваће собе, подједнако потребни свуда. Зато поклоните мало више пажње њиховом одабиру и слободно се поиграјте приликом распоређивања.

Осим што нас подсећају на то колико је сати, они су и својеврсни детаљи, који оплемењују, али и стилски одређују, наш животни простор.

Поставите два, један поред другог.

Тако можете поставити два округла, један испод другог, са арапским и римским бројевима, а, ако вам неко близак живи у другој временској зони, подесите да сваки од њих показује баш одређено време.

Прочитајте још: НЕОПХОДАН комад намештаја, а налази се свуда: У дневној, спаваћој, купатилу...

Одају да имате стила Фото: Депозит

Прочитајте још: Трик који ће ОСВЕЖИТИ ваше ЈАСТУКЕ: Биће чисти и мирисни

Закачите један округли високо на зид, изнад троседа, а око њега поставите по три грамофонске плоче, и створићете сопствено мало уметничко дело.

Направите групу сатова на зиду...

Оригинално-минималистички изгледа када су три сата груписана на већем зиду, различитих боја и величина, а романтично-барокно ако је један, на навијање, у оквиру изрезбареног дрвета, са две мале фиоке на дну.

Фото: Депозит

У њима можете држати ситније комаде породичног накита, који вас асоцира на дух протеклог времена.

Сатови без бројева, апстрактни и модерни!

Потпуно другачији су часовници без иједног броја, само са казаљкама у контрастној боји од позадине, као и они дизајнирани тако да сваки њихов делић, па и механизам, можете засебно залепити на зид, како вам одговара. Модерни су и сатови апстрактних облика, од жице, канапа, ратана, у светлим или тамним бојама, тако да ћете сигурно пронаћи онај који вам одговара.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

За крај, ту су и најомраженији међу њима, будилници, све чешће ретро дизајна, механички, са два звона и реским звуком који вам не дозвољава да се успавате. Лепо пристају сваком комаду намештаја, а важно је само да их поставите ван домашаја руке, да би вас “натерали” да устанете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.