Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Идеалан за хладне дане: Рецепт за КАКАО, али ко ипак не би требло да га пије

То је одличан начин да дневно унесете минерале и нутријенте који ће позитивно утицати на ваш организам, посебно на кардиоваскуларни систем.

1605609817_Depositphotos_55328407_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Какао напитак вам може бити одличан додатак исхрани а постоје рецепти за припрему са млеком и са водом.

 Како се какао припрема са водом?

Какао напитак без млека најлакше се спрема тако што у шољу кључале воде размутите 2 кашичице какао праха и засладите шећером по жељи. Трик је да се прах лепо размути тако да не остану грудвице и добијете глатку смесу.

Како се кува какао?

Какао на питак се може направити и у кућним условима. За домаћи какао напитак са млеком је потребно:

  • 1 л млека
  • Какао прах
  • Со
  • Млевени бибер
  • Млевени цимет
  • Мед или шећер
Препоручује се онима који су склони депресији, јер је богат магнезијумом.

Кувани какао рецепт:

У мању шерпицу сипати прст вруће воде и кувати. Док се вода још кува, додати со и бибер. Додаје се врло мало, јер има улогу да појача укус, те се мора водити рачуна да не пресолите и не заљутите. У исто време додати и цимет, 1/3 или ½ кашике, по жељи. Додати 2 супене кашике какаа и размутити у води. Мешајте и кувајте 1 – 2 минута док се маса не згусне и почне да личи на топлу чоколаду. Затим додати млеко да се разреди и охлади маса и засладите медом или шећером. Кувани какао напитак се може служити топао и хладан.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Неки од зачина ТОПЕ САЛО на стомаку, а један од њих вам "убија" глад

Коме се какао напитак препоручује, а коме не?

Какао напитак је иделан за спортисте и особе које се опорављају или за децу у развоју. Препоручује се онима који су склони депресији, јер је богат магнезијумом за који се сматра да недостаје особама које пате од депресије. Осим тога, фенилетиламин делује слично као ендорфин и заслужан је за подизање расположења.

Одличан је и препоручуј с особама које обављају интелектуалне послове, јер се фосфор из какаа бори против менталног умора и исцрпљености.

Не пепоручује се деци млађој од 3 године, јер може изазивати алергијске реакције. Такође, веома је тежак за дечији желудац.

Не препоручује се особама које пате од хемороида, јер може да иритира, као ни особама које пате од јаких главобоља. Често се главобоља може јавити и након поједене чоколаде или попијеног напитка од какаа.

Прочитајте још: Тајна је у корама: Бакина ТАЈНА како направити САВРШЕНУ питу

Какао напитак не би требало да пију жене које имају цисте на дојкама, јер стимулише стварање влакана и цисти. Не би требало да га пију ни особе преосетљиве на кофеин, мада једна шољица овог напитка садржи 5 пута мање кофеина од шољице кафе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas