Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пита

Идеја за укусну вечеру: Гужвара са месом, ајваром и сиром (РЕЦЕПТ)

Идеална пита за вечеру, а не спрема се пуно.

1619074358_Capture.PNG
Фото: Дидy китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 500 гр. кора (19 комада);
  • 600 гр. меса;
  • 1 главица лука;
  • 200 гр. сира;
  • 3 кашике ајвара;
  • 5 већих или 6мањих јаја;
  • 300 мл. јогурта;
  • 100 мл. киселе воде;
  • 100 гр. павлаке;
  • 4 кашицице сенфа;
  • Прашак за пециво; 
  • Со, бибер, туцана љута паприка, алева паприка, уље за пржење меса.

Прочитајте још: Укусан, сочан, пикантан - одушевите госте фантастичним пређелом: Једноставни ролат са ајваром (ФОТО)

Насецкајте лук на коцкице и пропежите на пар кашика уља, затим додајте месо. Пропржите, па додајте сенф, со, бибер, туцану паприку и кашичицу алеве паприке.

Умутите јаја, па додајте јогурт, кисели воду, павлаку, мало соли и прашак за пециво. 1/3 фила пребаците у другу чинију па у њу додајте ајвар и сир.

Прочитајте још: Припремите најсавршенију САРМУ за Васкрс! Тајна је у запршци и сланиници на дну лонца (РЕЦЕПТ)

Ја сам користила овални калуп, тај ми је био таман за ову меру. Подмажите плех са уљем или са машћу, па ставите три коре. Прве две да вире из плеха, трецу мало згужвајте на дно плеха. 5 кора, једну по једну умачите у фил и гужвајте у плех једну до друге. Затим ставите половину меса, па још 5 кора гузвајте једну по једну у фил са ајваром. Поново 5 кора умоците у фил и поново гужвајте једну до друге. Преклопите са оне две коре које вире, па ставите још једну кору од горе. Прободите ножем а пар места. Убаците у рерну на 200° и пеците је око 50 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas