Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Игра је важна за МАЧКЕ, али ИГРАЧКЕ могу бити ОПАСНЕ

Савети за власнике

1606136751_Depositphotos_25148569_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Мачке имају природну разиграност која је просто неодољива. Ако им не дате играчке да се играју, биће им досадно и биће нервозне. Или ће оне саме пронаћи начин да се забаве, а тада вам могу направити прилично велики неред.

Међутим, када дајемо мацама играчке морамо бити свесни опасности које оне могу да изазову.

Опасност од гушења

Неке играчке које су мацама привлачне, знају да буду јако штетне по њихово здравље. На пример, конци, клупка и траке. Иако су то класичне игачке за мацу и представљају право уживање за гледање, оне могу да изазову одређене проблеме. Маца може да се запетља у плетиво и тако угуши.

Прочитајте још: ПОГРЕШНО ВЕРОВАЊЕ: Коме и како црне мачке доносе срећу?

Такође, пластичне кесе исто могу да изазову гушење. Када се ради о предиву, највећи проблем представљаће уколико га мачка прогута. Ако видите да је маца прогутала и ако приметите да покушава да избаци плетиво кроз ректум, не покушавајте да га извучете вани, јер би то могло да изазове фаталну штету у цревима.

У оваквим ситуацијама мачку одмах одведите ветеринару. Опасност од гушења може да изазове и гутање перја, малих лоптица, гумица и сл.

Прочитајте још: Мислили су да је Оскар обичан мачак, али он је ПРОРОК

Чињеница да сте играчку за мацу купили у пет шопу не значи да је она сигурна. Те исте играчке могу да представљају опасност за мачку уколико се сломе. Најбоље је да, пре него што маци дате да се игра играчкама, уклоните пластичне делове, перје и друге ствари које мачка може да прогута.

Фото: Депозит

Енергетски излаз

Иако играчке могу да буду опасне, за мацу је играње важан фактор у животу. Мачке су месождери и када живе у дивљини оне морају да буду предатори. Тако им је једноставно записано у генетком коду.

Прочитајте још: Када РАЗМАЗИТЕ љубимца чините му више ШТЕТЕ него користи: Ево и како!

Сви ви који сте од маце понекад добили на поклон миша то већ добро знате. За мачку са вишком предаторког инстикта играње може да буде енергетски излаз. А осим тога оно подстиче на вежбу, што је јако важно за гојазне маце.

Потрудите се да вашој маци увек обезбедите довољно простора и сигурних играчака за забаву. Свакако једна од идеалних играчака јесте папирна кеса, којој сте најпре отклонили ручке, јер маце понекада знају да се заглаве у ручке и ето панике.

Прочитајте још: Упознајте најтужнију мачку на свету (ВИДЕО)

Наравно, не треба да будете параноични због ових упозорења. Већина мачака се игра са разним играчкама и никада се не повреди. Оно што је најважније јесте да пажљиво проверите играчке и надгледате вашу мачку када се игра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas