· · Коментари: 0
ВЕЧНА БОРБА

Имате ли ОСЕЋАЈ да вам ДЛАЧИЦЕ лети БРЖЕ РАСТУ? Стручњаци откривају зашто је то тако

Баш кад нам се чини да смо уклонили све нежељене длачице са тела, након неколико дана, оне су опет ту.

1597060016_legs-3754665_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Процес уклањања длачица, поготово током лета, може се чинити као да му никад нема краја. Без обзира на то да ли се бријете, или користите восак или практикујете неку трећу методу, већ након неколико дана јавља се онај осећај као да сте опет на почетку. Некад нам се чак чини да длачице лети расту брже него током остатку године, а стручњаци су објаснили да ли је то могуће.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Фото: Пиксабеј

За почетак рекли су како нема стандардног "да" или "не" одговора, односно сваки одговор захтева образложење.

Наиме, стручњаци кажу да нека истраживања показују да длачице током лета расту брже, али још увек нема довољно доказа који би то потврдили.

Дерматолози тврде да је могуће да топлина узрокује бољи проток крви, што побољшава циркулацију, а самим тиме се повећава и проток храњивих састојака који долазе до фоликула длаке, па она може брже да расте. 

Прочитајте још: Знате оне РУЖНЕ ГРУМУЉИЦЕ на гардероби које чине да делује ПОХАБАНО? Решите их се на једноставан начин (ВИДЕО)

Још један разлог за мишљење да длачице лети брже расту може доћи и са психолошке стране - у летњим данима људи имају тенденцију више показивати голу кожу због врућине, због чега лакше и брже примете нове длачице на телу па лако постанемо свесни и најмање, милиметарске длачице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.