Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Имате проблем са ЛИСТАЊЕМ НОКТИЈУ? Имамо решење - ево на шта да обратите пажњу

Нокти склони листању први су знак да наше тело трпи неки притисак који му не прија, било да је реч о неодговарајућим сапунима или физичкој преоптерећености организма

1603961829_nega-noktiju.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Листање ноктију може бити последица бројних свакодневних активности, од спортских активности, коришћења неодговарајуће купке и сапуна, до недостатака неких ензима и витамина. Доктори сугеришу да је промена на ноктима први знак да нешто морате да промените.

Сува кожа и нокти последично могу бити последица претераном излагању сунцу током летњих месеци, али и соларијуму током зиме.

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧАН ЕФЕКАТ: Чудотворне МАСКЕ СА БАНАНОМ које можете да направите код куће

Суви нокти

Уколико имате суву коже, то се може пресликати и на сувоћу косе и ноктију. Тада нокти постају суви, пуцају и листају се.

Прочитајте још: Праве се за 5 минута: Шест ФРИЗУРА које можете да носите ОД ТЕРЕТАНЕ ДО СВЕЧАНИХ ПРИЛИКА (ФОТО)

Размислите, сува кожа и нокти последично могу бити последица претераном излагању сунцу током летњих месеци, али и соларијуму током зиме.

Нокти и кожа се хране специфичним ензимима и витаминима и није добро нагло их укинути различитим дијетама, посебно оним које смо сами себи одредили и доделили...

Агресиван маникир

Редовно коришћење надоградње или трајног гел лака на ноктима, након тога неправила поступак уклањања гела и дуготрајно излагање ноктију ацетону могу резултирати уништењем плоче нокта и дуготрајном процес листања. 

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: ПРАКТИЧАН је, али зашто не би био и ЛЕП? Пратите ТРИ правила када бирате КИШНИ МАНТИЛ

Неодговарајућа дијета

Уколико у свој организам не уносите одговарајуће храљиве састојке то ће се директно видети и осетити најпре на вашој кожи, а потом и на ноктима. Нокти и кожа се хране специфичним ензимима и витаминима и није добро нагло их укинути различитим дијетама, посебно оним које смо сами себи одредили и доделили. 

Здравствено стање

Прочитајте још: Пребродите то и БАЦИТЕ ИХ! Четири одевна комада која ИМАЈУ РОК ТРАЈАЊА

Иако је листање ноктију готово уобичајено стање које обично не узрокује забринутост, постоје случајеви када оно може указивати на озбиљнији проблеме. Добро погледајте своје нокте и посаветујте се са лекаром.

Правилна хигијена ноктију

Ако пазите на нокте, они ће се мање ломити. Хигијена ноктију може значити одржавање одговарајуће нормалне дужине ноктију и хидрирање уљима, како не би постали крхки. Такође, можете размислити и о недељном пилингу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas