Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗНО

Имате пуно пријатеља на Фејсбуку? Чувајте се ове болести

Ако имате стотине пријатеља на Фејсбуку то може да доведе до тога да постанете популарни, али и болесни.

1615480872_Depositphotos_209902922_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Наиме, истраживачи у Колораду су открили како су људи који имају више пријатеља на Фејсбуку слабијег здравља, а посебно су подложни респираторним инфекцијама горњих дисајних путева.

Ризик од инфекције виши је међу људима који су анксиозни, и то управо због Фејсбука. То може да значи да су забринути јер им неко није одговорио на њихов коментар или поруку, или ако није прихватио њихов захтев за пријатељство.

Прочитајте још: Софија објаснила како да једним питањем откријете да ли је неко психопата, а има везе са ПСИМА

- Корисници који пате од те врсте анксиозности више пута дневно се улогују на Фејсбук. А анксиозност је повезана са падом имунитета и лошијим здрављем - тврди истраживање објављено у часопису у којем је 89 студената одговарало на питања о свом здравственом стању и Фејсбук навикама.

О коришћењу Фејсбука и времну проведеном на тој друштвеној мрежи као и њеном утицају говорио је аутор студије Џеј П. Камписи.

- Ако желите да се осећате мање усамљени или срећнији и здравији, буљење у ваш мобилни телефон или рачунар није прави начин - рекао је Џеј П. Камписи.

Прочитајте још: Заштитите своје податке: Ево како направити ЈАКУ ЛОЗИНКУ, али и шта никако не сме бити ваша ШИФРА

Ово није прва студија која је показала како Фејсбук није добар за здравље.

Наиме, претходно истраживање потврдило је да што се дуже задржавате на Фејсбуку, то се лошије осећате јер вам се чини да траћите свој живот.

Прочитајте још: УДАТА жена за ОЗБИЉНУ ВЕЗУ?! Може само код нас! Ево који оглас је расплакао Србију - али од СМЕХА! (ФОТО)

Ипак, у поређењу са сурфовањем интернетом, Фејсбук је означен као мање значајан, мање користан и као већи губитак времена, који доводи до лошијег расположења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas