Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

ИМПОЗАНТНА БРОЈКА: Оволико кошта НАЈСКУПЉИ стан у Србији

Најскупљи квадрат стана у Србији и у четвртом кварталу прошле године био је у "Београду на води" и износио је 8.754 евра, а за исти стан је дато и највише новца – 1.426.888 евра, наводи се у извештају Републичког геодетског завода (РГЗ) о промету некретнина за последње тромесечје 2020.

1611214616_Depositphotos_1671974_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Осим овог, још 12 најскупљих станова по квадрату такође је продато у "Београду на води".

Када је реч о староградњи, највише је плаћен квадрат у Улици Краља Петра у општини Стари град, 4.452 евра, а највише новца за стан у староградњи издвојено је за стан у Француској улици у истој општини, за који је плаћено 400.000 евра. 

Прочитајте још: Највиши и најактивнији вулкан Етна прорадио, лава летела 100 метара у висину (ВИДЕО)

И најскупљи квадрат пословног простора продат је у Старом граду, најскупљи квадрат гаражног простора у новоградњи, у комплексу Нови Дорћол, а у староградњи у Голсвордијевој улици у општини Врачар, док су најскупље куће биле у општини Савски венац.

Викендице
Опао је промет викендица у односу на трећи квартал 2020, и то за 29,5 одсто, али је повећан у односу на четврто тромесечје 2019. за 42,1 проценат.
Када је реч о начину плаћања, преовлађивало је плаћање готовином. 

Највећи удео готовинског плаћања био је у Крагујевцу, 80 одсто, а у Београду и Новом Саду 76 и 77 процената.

Према извештају РГЗ укупан обим новчаних средстава на тржишту некретнина износио је више од 1,3 милијарде евра, при чему се 54 одсто новца односило на промет станова.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Несвакидашња прича: Родитељи су одбили да детету одреде пол, а после 4 године само је одлучило ко ће бити (ФОТО)

Највише су се продавали станови, где је забележено близу 4.000 месечних купопродаја.

Станови су чинили око 29 одсто продаја некретнина у четвртом тромесечју 2020. године. 
Пољопривредно земљиште
Што се пољопривредног земљишта тиче месечно је бележено око 2.200 купопродаја, док је код грађевинског земљишта било око 2.600 купопродаја.

Продато је укупно 2.000 стамбених објеката, што у поређењу са истим кварталом пре годину дана, представља повећање од 21,7 одсто.

Прочитајте још: Има 20 месеци и ради на дединој фарми: Снимак дечака постао хит на друштвеним мрежама! (ВИДЕО)

 

Иначе, током четвртог квартала су јавни бележници и основни судови Републичком геодетском заводу доставили 44.742 уговора, а број регистрованих уговора о промету био је већи за 2.996 него у истом кварталу 2019. године, преноси Тањуг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas